Velykų Bobos receptas su aguonomis ir razinomis
2025-04-16Puikus minkštas pyragas, kuris tradiciškai kepamas šv. Velykų stalui. Įprastai šio pyrago tešla sudaryta iš kiaušinių,...
Paprasta Velykų boba
2025-04-16Būtent šią velykų bobą kepė mano močiutė ir prosenelė, bobos skonį prisimenu iš vaikystės. Vienintelis dalykas,...
Aguonų vyniotinis Kalėdoms
2024-12-05Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru arba paprasčiau tariant aguonų pynė yra tradicinis europietiškas desertas, kurio...
Varškės virtinukų receptas
2024-03-07Labai paprastas receptas kūrį norėjosi priminti. Kas kartą valgant juos prisimenu vaikystę. Nežinau kodėl, bet man...
Virtinukai su grybų įdaru
2024-03-07Tai virtinukai su grybų įdaru. Šį kartą virtinukus gaminau iš pilkūjų kreivabūdžių ir miško grybų.
Virtinukų su bulvėmis receptas
2024-03-06Niekada nebuvau gaminusi virtinukų su bulvėmis, o be reikalo! Nuo šiol šie vieni iš mėgstamiausių!
Sausainių ŽARA receptas
2024-03-02Trapios tešlos sausainiai visada buvo mano mėgstamiausi. Man patinka tai, kad jie yra sviestiniai ir ne...
Imbierinių sausainių receptas su kakava
2023-12-23XI amžiuje anglų vienuolis pirmą kartą į kalėdinį kepinį įdėjo imbiero. Taip atsirado originali tradicija, kurią...
Bosnijos koldūnai “Bosnak mantı”
2023-12-05Tradiciškas mėsos įdaras visada gali būti pakeičiamas į bulvių ar špinatų įdarą.
Aguonomis įdaryti virtiniai
2023-12-05Virtinukai su aguonomis – patiekalas, kurį nesunkiai pasigaminsite pagal mano receptą.
Pyragėlių receptas su slyvų įdaru
2023-11-27Kodėl saldūs pyragėliai su slyvų įdaru? Todėl, kad beprotiškai užsinorėjau saldaus ir dar dėl to, kad...
Bandelės su vištiena ir grybais
2023-10-07Kadangi esu gaminusi jau ne kartą su vienokiu tai kitokiu įdaru, bet tešla niekada nenuvylė. Todėl...
Pyragėliai su vištiena
2023-10-06Tikiuosi sudominau jus, tikrai neįprastas ir nuostabus, o svarbiausia greitas patiekalas.
Vyniotinis su aguonomis
2023-10-03Būkite pasiruošę, kad miltų gali prireikti daugiau ar mažiau nei nurodyta recepte. Orientuotis reikia ne į...
Saldusis batatų pyragas
2023-10-02Prieš patiekdami leiskite pyragui visiškai atvėsti, o dar geriau, jei atvėsusį valandėlę palaikytumėte šaldytuve.
Virtiniai su braškių-rikotos įdaru
2023-09-27Jau nepamenu, kada paskutinį kartą mėgavausi naminiais virtinukais. Bet gražiomis braškėmis apibarstyti turgaus prekystaliai įkvėpė pasigaminti virtinukus...