Tai vienas iš dažniausiai mano namuose gaminamų patiekalų, kurį gaminti išmokau prieš daugelį metų, kai vienas iš pirmųjų mano darbų buvo Japoniškame restorane. Ten išmokau pagaminti Korejietiškos, Japoniškos virtuvės patiekalų taippat Tailandietė kolegė išmokino ir jos šalies virtuvės paslapčių. Kartais atrodo, kad pasigaminti azijos virtuvės patiekalus namuose gali būti sunku, bet tai yra mitas! Viskas labai paprasta, nereikalauja daug keistų ingredientų. Ši vištiena tikrai nebus per aštri, nes medus sušvelnina skonį. Kviečiu išbandyti ir jus!
Smulkiai susipjaustykite vištienos krūtinėlę ar dar geriau, blauzdelių mėsą - tada vištienos gabaliukai bus sultingesni, nei iš krūtinėlės. Dubenyje sumaišykite krakmolą su juodaisiais pipirais ir druska. Sudėkite vištieną ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtu krakmolu.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros su šiektiek daugiau aliejaus nei įprastai. Kai įkais sudėkite vištieną ir kepkite kol apskrus iš abiejų pusių. Turi gautis traški plutelė. Kai iškeps atidėkite į dubenį.
Į dubenį supilkite soją, ryžių actą, medų ir viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilkite šlakelį aliejaus ir įspauskite 2 česnako skilteles, pakepkite 1 minutę ir sudėkite vištieną, tada sumažinkite kaitrą ir supilkite padažą. Leiskite padažui pradėti burbuliuoti, nuolat maišykite, kai pastebėsite, kad tirštėja suberkite džiovintus čili pipirus ir išjunkite kaitrą. Suberkite smukiai pjaustytas pertražoles ir gerai išmaišykite. Patiekite su ryžiais.