Go Back
+ servings
Iškepta Kalėdinė antis

Kepta antis Kalėdoms su apelsininiu padažu

paprastai_su_karolina
Šis receptas – tai klasikinis šventinis pasirinkimas, kuris dvelkia elegancija ir subtiliais skoniais. Kepta antis su apelsininiu padažu yra ne tik puošnus patiekalas, bet ir nuostabiai deranti šventinio stalo dalis.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 20 minutes
Servings 6 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai

Ingredientai
  

Padažui:

Paruošimas
 

  • Antį išmarinuokite prieš 3 paras, naudodami mišinį iš prieskonių paukštienai, druskos, citrinpipirių, smulkintų lauro lapų ir alyvuogių aliejaus.
  • Prieš kepant į vidų dedu rozmarino šakelę,1 apelsiną supjaustytą griežinėliais ir pusę obuolio, taip pat supjaustytą griežinėliais.
  • Kepiau įkaitintoje orkaitėje iki 180℃ laipsnių 2val. Likus valandai iki kepimo pabaigos sudėjau prieskoniuotas bulves ir obuolius.
  • Iškepus apšlaksčiau padažiuku. Prikaistuvyje pakaitinau stiklinę apelsinų sulčių su 3 v.š. apelsinų džemo ir 2 a.š. miltų.
    Labai gardus padažiukas gavosi 😋 Skanaus!🎄

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti šaldytą antį? Taip, tačiau prieš marinuojant būtina visiškai atšildyti.
  2. Kuo pakeisti apelsinų džemą? Galite naudoti medų arba šiek tiek cukraus su apelsinų sultimis.
  3. Ar tinka kitos garnyro daržovės? Taip, puikiai tiks morkos, saldžiosios bulvės ar pastarnokai.
  4. Kaip laikyti likučius? Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų.
  5. Ar galima padažą paruošti iš anksto? Taip, padažą galite paruošti likus kelioms valandoms iki patiekimo ir tiesiog pašildyti prieš patiekiant.

Maistinė vertė

Calories: 450kcalCarbohydrates: 25gProtein: 35gFat: 25g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: