Go Back
+ servings
Rikotos spurgos su liofilizuotomis avietėmis

Rikotos spurgos su liofilizuotomis avietėmis

skaniai.ir.lengvai
Turėjau šaldytuve nemažai rikotos, dažniausiai ją naudoju lietinių blynelių įdarams, bet šį kartą aptingau gaminti lietinius, tai pagaliau išbandžiau idėją, kuri mano galvoje kirbėjo jau gan ilgai - išsikepiau spurgų!
Prieš gamindama, nežinojau ar pavyks! Tešlą sumaišiau šiektiek skystesnę nei įprastai, pabijojau, kad idėjus daugiau miltų spurgos taps kietos. Formuoti rutuliukus teko drėgnomis rankomis, bet visiškai nesigaliu. Nes gavosi tobulo minkštumo spurgos! Gamindami šias spurgas galite drąsiai ekspermentuoti su liofilizuotais vaisiais, čia manau labai tiktų ir mėlynės.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Total Time 35 minutes
Kategorija Spurgos
Servings 3 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Pirmiausia nupilkite skystį kuris būna, rikotos pakuotėje. Rikotą sudėkite į dubenį. Patrinkite šakute, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, liofilizuotų aviečių gabaliukais ir suberkite ant rikotos. Viską gerai išmaišykite. Tešla turi gautis gan drėgna, rutuliukus formuokite drėgnomis rankomis, tada jie nelips prie rankų. Aš taip pat bandžiau formuoti apvoliodama miltuose, bet tada man nesigavo tokia graži forma, tai apsistojau ties drėgnomis rankomis.
  • Kepkite įkaitintame aliejuje, kol apskrus iš visų pusių. Skanaus!
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: