Vištienos krūtinėlės perpjaukite išilgai, taip gausite 4 gabaliukus iš dviejų krūtinėlių. Jas paprieskoniuokite su paprikų milteliais, druska, česnako granulėmis, pipirais. Palikite pasimarinuoti bent 30min. Pasiruoškite 3 dubenis. Viename sumaišykite džiuvesėlius su sezamo, juodgrūdės sėklomis ir svogūno granulėmis. Kitame suberkite miltus. Į trečią įmuškite kiaušinius ir juos suplakite. Vištieną meekitebį miltus, tada į kiaušinio plakinį ir galiausiai į džiuvesėlius. Kepkite su šlakeliu aliejaus ant vidutinės kaitros, kol apskrus iš abiejų pusių. Atidėkite ant popierinio virtuvinio ranksluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.
Pasiruoškite padažą. Avokadą perpjaukite per pus, nulupkite, išiimkite kauliuką, supjaustykite ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Svarbu - avokadas turi būti gerai prinokęs. Iš pusė citrinos išspauskite sultis, jas supilkite ant avokadų. Įdėkite 3 v.š. graikiško jogurto, 3 v.š. aliejaus, 1 v.š. aviečių acto, druskos ir juodųjų pipirų. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Paragaukite ar nieko netrūksta.
Duoną suplėšykite į nedidelius gabaliukus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant įkaitintos keptuvės kol apskrus. Atvėsinkite.
Į lekštę dėkite smulkintas salotas, šiaudeliais pjaustytus obuolius, ridikėlius, jaunus žirnius, smulintus krapus. Ant viršaus uždėkite supjaustytą vištieną, žaliojo padažo. Pabarstykite parmezanu, šiektiek krapų ir uždėkite duonos džiuvesėlius. Skanaus!