Neįprastas daržovių konservavimo būdas. Galite valgyti iškart arba pasilikti žiemai. Įprastas ridikėlių aštrumas ir intensyvumas virsta pikantišku saldžiarūgščiu skoniu su lengvomis natomis. Tuo pačiu ridikėliai išlieka traškūs.
Sterilizuokite du 0,5 l talpos stiklainius su dangteliais.
Kruopščiai nuplaukite ridikėlius po tekančiu vandeniu. Nupjaukite lapus, jei jų yra, palikdami nedidelius kotelius.
Prikiškite stiklainius ridikėliais iki pat viršaus.
Paruoškite marinatą: užvirkite vandenį, įpilkite actą, suberkite druską, garstyčių sėklas, cukrų, įdėkite peletrūno, lauro lapus ir pipirus. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps.Pastaba: originale naudojama švieži peletrūno šakelė, kurios man nepavyko rasti, todėl naudojau džiovintą. Galima rinktis bet kokius kitus kvapnius žalumynus pagal skonį.
Karštą marinatą supilkite į stiklainius iki jų „petukų“. Užsukite dangtelius.
Dideliame puode užvirkite vandenį. Statykite stiklainius į vandenį – jis turėtų siekti iki stiklainių „petelių“. Sterilizuokite 15 minučių.
Išimkite stiklainius iš verdančio vandens ir leiskite marinuotiems ridikėliams visiškai atvėsti kambario temperatūroje (tai užtruks apie 2–3 valandas). Po to galite ragauti!Jei norite ridikėlius laikyti ilgiau, atvėsusius stiklainius perkelkite į vėsią vietą.