Go Back
+ servings
Pomidorai su česnaku žiemai

Pomidorai su česnaku žiemai

Karolina Puodžiūtė
Pomidorai su česnaku žiemai – naminė alternatyva parduotuvėje parduodamiems padažams ir pomidorų pastai. Recepte yra tik švieži pomidorai, česnakai ir prieskoniai.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1 litras

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Pomidorus nuplaukite, ant kiekvieno padarykite kryžiaus formos pjūvį, padėkite į verdantį vandenį 2-3 minutėms, o tada pamerkite į šaltą. Nulupkite pomidorus.
  • Nuluptus pomidorus supjaustykite kaip norite, tada sumalkite mėsmalės pagalba.
  • Pomidorų masę sudėkite į puodą, įberkite druskos, cukraus, pipirų žirnelių ir lauro lapą. Gerai išmaišykite, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami 15-20 minučių.
  • Likus porai minučių iki paruošimo, suberkite susmulkintą česnaką ir išmaišykite.
  • Verdančią pomidorų masę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis ir palikite, kol visiškai atvės. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: