Pomidorai su česnaku žiemai – naminė alternatyva parduotuvėje parduodamiems padažams ir pomidorų pastai. Recepte yra tik švieži pomidorai, česnakai ir prieskoniai.
Pomidorus nuplaukite, ant kiekvieno padarykite kryžiaus formos pjūvį, padėkite į verdantį vandenį 2-3 minutėms, o tada pamerkite į šaltą. Nulupkite pomidorus.
Nuluptus pomidorus supjaustykite kaip norite, tada sumalkite mėsmalės pagalba.
Pomidorų masę sudėkite į puodą, įberkite druskos, cukraus, pipirų žirnelių ir lauro lapą. Gerai išmaišykite, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami 15-20 minučių.
Likus porai minučių iki paruošimo, suberkite susmulkintą česnaką ir išmaišykite.
Verdančią pomidorų masę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis ir palikite, kol visiškai atvės. Atvėsusį ruošinį laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.