Šis pyragas – minkštas, drėgnas ir pilnas sultingų slyvų, todėl puikiai tinka šeimos arbatos metui ar savaitgalio desertui. Jo gamyba paprasta, tačiau rezultatas primena elegantišką prancūzišką kepinį.
Kiaušinius su druska išplakite iki putų. Įmaišykite cukrų bei vanilinį cukrų, plakite, kol masė taps šviesi ir puri.
Supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Sudėkite jogurtą ir vėl permaišykite.
Atskirame dubenyje persijokite miltus su kepimo milteliais, palaipsniui įmaišykite į tešlą.
Paruoškite trupinius: sumaišykite cukrų, miltus ir sviestą, trinkite pirštais, kol susidarys stambūs trupiniai.
Kepimo formą (23 cm skersmens) ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, ant viršaus išdėliokite slyvas ir užberkite trupiniais.
Kepkite 35–40 min., kol įkištas pagaliukas iš pyrago išeis sausas.