Go Back
+ servings
Prancūziško slyvų pyrago receptas

Prancūziško slyvų pyrago receptas

Karolina Puodžiūtė
Šis pyragas – minkštas, drėgnas ir pilnas sultingų slyvų, todėl puikiai tinka šeimos arbatos metui ar savaitgalio desertui. Jo gamyba paprasta, tačiau rezultatas primena elegantišką prancūzišką kepinį.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Servings 8 gabaliukai
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai
Pienas

Ingredientai
  

Tešlai:

Įdarui:

Makes: 23cm round

Paruošimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  • Kiaušinius su druska išplakite iki putų. Įmaišykite cukrų bei vanilinį cukrų, plakite, kol masė taps šviesi ir puri.
  • Supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite. Sudėkite jogurtą ir vėl permaišykite.
  • Atskirame dubenyje persijokite miltus su kepimo milteliais, palaipsniui įmaišykite į tešlą.
  • Paruoškite trupinius: sumaišykite cukrų, miltus ir sviestą, trinkite pirštais, kol susidarys stambūs trupiniai.
  • Kepimo formą (23 cm skersmens) ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą, ant viršaus išdėliokite slyvas ir užberkite trupiniais.
  • Kepkite 35–40 min., kol įkištas pagaliukas iš pyrago išeis sausas.
    Prancūziško slyvų pyrago receptas
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: