Go Back
+ servings
Salotų receptas iš agurkų, krapų ir rūkytos lašišos

Salotos iš agurkų, krapų ir rūkytos lašišos

skaniai.ir.lengvai
Kreminės, gaivios salotos su šiektiek Japoniško skonio! Iš pirmo žvilgsnio šios salotos, gan lietuviškos, bet kepinti sezamai arba Gomashio pagardas suteikia šioms salotoms išskirtinio skonio.
Gomashio – tai japoniškas pagardas, gaminamas iš skrudintų, sūdytų sezamo sėklų. Jis suteikia malonų riešutinį skonį, bet jei jo nerandate – naudokite baltas sezamo sėklas ir žiupsnelį papildomos druskos. Tikiuosi šios salotos jums patiks, kaip ir man!
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 190°C, (170°C su ventiliatoriumi) duonos gabalėlius sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite rankomis. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 12–15 minučių, kol taps gražiai auksiniai ir traškūs. Atidėkite.
    Salotų receptas iš agurkų, krapų ir rūkytos lašišos
  • Jogurtą, citrinos žievelę ir sultis, sezamų aliejų, laiškinius česnakus, krapus, gomashio ir likusį šaukštą alyvuogių aliejaus sumaišykite dideliame dubenyje. Gerai išplakite ir pagardinkite pagal skonį. Jei neturite gomashio tiesiog paskrudinkite sezamo sėklas su šiektiek druskos. Aš į paskrudusias mėgstu įmaišyti dar traškių svogūnų , jeigu tuo metu turiu.
  • Supjaustytus agurkus sumaišykite su paruoštu padažu, įmaišykite didžiąją dalį skrudintos duonos ir pusę žuvies. Išdėliokite ant serviravimo lėkštės, ant viršaus uždėkite likusią žuvį (suplėšytą į gabalėlius), likusią duoną. Užberkite šiek tiek juodųjų pipirų, skrudintų sezamo sėklų, papuoškite krapų šakelėmis ir patiekite iš karto. Skanaus!
    Salotos iš agurkų, krapų ir rūkytos lašišos
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: