Įkaitinkite orkaitę iki 190°C, (170°C su ventiliatoriumi) duonos gabalėlius sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite rankomis. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 12–15 minučių, kol taps gražiai auksiniai ir traškūs. Atidėkite.
Jogurtą, citrinos žievelę ir sultis, sezamų aliejų, laiškinius česnakus, krapus, gomashio ir likusį šaukštą alyvuogių aliejaus sumaišykite dideliame dubenyje. Gerai išplakite ir pagardinkite pagal skonį. Jei neturite gomashio tiesiog paskrudinkite sezamo sėklas su šiektiek druskos. Aš į paskrudusias mėgstu įmaišyti dar traškių svogūnų , jeigu tuo metu turiu.
Supjaustytus agurkus sumaišykite su paruoštu padažu, įmaišykite didžiąją dalį skrudintos duonos ir pusę žuvies. Išdėliokite ant serviravimo lėkštės, ant viršaus uždėkite likusią žuvį (suplėšytą į gabalėlius), likusią duoną. Užberkite šiek tiek juodųjų pipirų, skrudintų sezamo sėklų, papuoškite krapų šakelėmis ir patiekite iš karto. Skanaus!