Go Back
+ servings
Traški vištiena medaus ir česnako padaže

Traški vištiena medaus ir česnako padaže

skaniai.ir.lengvai
Greitai paruošiama, nereikia jokių įmantrių ingredientų, o skonis tikrai nustebins. Patiekiame su virtais ryžiais, kartais šviežiais čili pipirais ar svogūno laiškais, priklauso nuo to ką turime šaltytuve tuo metu.
4.50 | 2 įvertinimai
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai
Medus ir jo produktai
Sezamų sėklos ir jų produktai

Ingredientai
  

Vištienai:

Padažui:

Paruošimas
 

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
  • Į kitą dubenį arba plokščią lėkštę suberkite krakmolą.
  • Kiekvieną vištienos gabaliuką pamirkykite kiaušinio mišinyje, tada apvoliokite krakmole. Kartokite su visa vištiena.
  • Įkaitinkite apie 7 - 8 cm aliejaus keptuvėje iki 175°C.
  • Kepkite po pusę vištienos gabaliukų vienu metu, apie 5 minutes, kol taps traškūs ir auksinės spalvos. Kartokite su likusia vištiena.
  • Išimkite vištieną ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.
  • Kol kepa vištiena, sumaišykite medų, sojų padažą, pomidorų padažą, rudąjį cukrų, ryžių actą, sezamų aliejų ir 2 arbatinius šaukštelius krakmolo.
  • Įkaitinkite arbatinį šaukštelį aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies, suberkite česnaką ir kepkite 30 sek. Įpilkite padažo mišinį ir kaitinkite 3–4 minutes, kol šiek tiek sutirštės.
  • Suberkite vištieną į padažą ir išmaišykite, kad pasidengtų. Pabarstykite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais ar čili pipirais. Skanaus!
    Traški vištiena medaus ir česnako padaže
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: