Mus rasite

Kiek laiko reikia virti ryžius?

Kaip ir kiek laiko reikia virti ryžius?
Virti ryžiai @būvis.lt iliustracija

Maistas

Kiek laiko reikia virti ryžius?

Kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime gamino ryžius. Tai vienas iš paprasčiausių ir populiariausių patiekalų, kurį galima ruošti pagrindiniams patiekalams, tiek salotoms arba garnyrams. Bet kiek laiko tiksliai reikia virti ryžius ir koks yra geriausias būdas tai padaryti? Šiame straipsnyje aptarsime tai ir pateiksime kelis naudingus patarimus!

Ryžius tikrai lengva sugadinti. Tačiau kai įvaldysite virimo techniką, virti ryžius taps daug lengviau. Pradėkime nuo to, jog reikia pasirinkti tinkamą ryžių rūšį. Kiek laiko reikia virti ryžius priklauso nuo to, ar jie yra balti, rudi arba pilki. Balti ryžiai yra labiausiai paplitę, ruošiami paprasčiausiai ir reikalauja mažiausiai laiko. Tačiau reikia nepamiršti, kad kuo aukštesnės kokybės ryžiai, tuo ilgiau juos reikės virti.

Vandens proporcija ryžiams

Matuojant ryžius pagal tūrį, lengviau nustatyti, kiek vandens reikia įpilti.

  • Ilgagrūdžiai baltieji ryžiai – vandens santykis 1/2.
  • Apvalūs ryžiai – ruošiami santykiu 2/3;
  • Rudi ryžiai (nepoliruoti) – proporcija 1/3;
  • Garuose virti ryžiai – 1/1,25;
  • Laukiniai ryžiai – 1/3,5.

Kad virti ryžius taptų dar paprasčiau ir greičiau, galite pasinaudoti ryžių virimo aparatu. Šis prietaisas leidžia virti ryžius automatiškai, be jokio stebėjimo. Jums tiesiog reikia įpilti vandenį ir ryžius bei pasirinkti tinkamą paruošimo laiką. Tai ypač patogu, jei dažnai gaminate ryžius ir nenorite praleisti laiko virtuvėje.

Kaip virti ryžius?

250 gramų ryžių, 2 stiklinės vandens.

  1. Pirmiausia išmatuokite ryžius – vieno puodelio užtenka 3 gana didelėms garnyro porcijoms – tai yra apie 250 gramų.
  2. Į puodą supilkite ryžius – pastebėsite, kad grūdeliai vos dengia dugną. Žodžiu, per pusvalandį vaizdas kardinaliai pasikeis.
  3. Nuplaukite ryžius – tam į puodą įpilkite šiek tiek vandens ir atsargiai pamaišykite grūdus. Jau po kelių minučių vanduo atrodys baltas.
  4. Po minutės skalavimo drumstą vandenį nupilkite ir dar kartą perplaukite ryžius, vanduo taps visiškai skaidrus, vadinasi, galėsite pradėti virti ryžius.
  5. Galiausiai nupilkite vandenį, kuriuo išplovėte ryžius – virimui reikės šviežio vandens. 2 puodeliai vandens 1 puodeliui ryžių.
  6. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Ryžiai išvirs per 20 minučių.
  7. Po 20 minučių patikrinkite, ar ryžiai yra paruošti. Mano atveju 1 puodelis ryžių davė 684 gramus – vadinasi, verdant ryžių padaugėjo beveik 3 kartus.
  8. Paskutiniame etape į ryžius galima įdėti gabalėlį sviesto, šiek tiek druskos ir prieskonių, išmaišyti ir palikti dar 5 minutes po dangčiu.

Kiek laiko virti ryžius?

Gaminimo metu neturėtumėte kelti dangčio ir maišyti ryžių, nes kitaip užtruks ilgiau virti ir vargu ar ryžiai taps birūs. Kalbant apie tai, kiek laiko virti ryžius, svarbu atsižvelgti į jų rūšį:

  • Balti – 20 minučių;
  • Garuose virti – 30 minučių;
  • Rudi – 40 minučių;
  • Laukiniai – 40-60 minučių.

Galiausiai, kai ryžiai bus paruošti, nukelkite nuo ugnies ir palikite 10-15 minučių pastovėti. Jei puode liko vandens, galite jį nupilti arba uždengti puodą sausu rankšluosčiu – jis sugers likusią drėgmę.

Ryžiai maišelyje

Ryžius maišelyje virkite 12-15 min. Maišelyje esančius ryžius įdėkite į verdantį vandenį – vandens reikia tiek, kad ryžiai pasidengtų 2 centimetrais. Ryžiams išvirus palaikykite maišelį minutę virš puodo, kad nutekėtų vanduo, suplėšykite maišelį ir supilkite turinį į lėkštę.

Ryžių virimo DUK

Virtų ryžių iliustracija @būvis.lt

Virtų ryžių iliustracija @būvis.lt

Ryžių virimo laikas priklauso ir nuo jūsų skonio. Kai kurie žmonės mėgsta labiau išvirusius, minkštus ryžius, o kiti mėgsta juos kietus ir skrudintus. Svarbiausia yra rasti savo idealų ryžių virimo laiką ir būdą, kuris atitiktų jūsų lūkesčius ir skonį.

Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Daugiau Maistas

  • Petražolių šaldymas žiemai Petražolių šaldymas žiemai

    Maistas

    Kaip užšaldyti petražoles

    autorius

    Žiemai užšaldyti petražoles galite labai įvairiai, o laikyti šaldymo maišeliuose ar įvairiuose indeliuose.

  • Marinuota vištiena namuose Marinuota vištiena namuose

    Maistas

    Marinuota vištiena

    autorius

    Marinuoti vištieną paprasta. Ir verta, nes taip mėsa įgauna gerą skonį ir tampa švelni bei sultingesnė. Kaip skaniai užmarinuoti vištieną?

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti voveraites? Kaip ir kiek laiko reikia virti voveraites?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti voveraites?

    autorius

    Voveraitės - priklauso voveraičių šeimai, kuri turi apie šimtą rūšių. Tačiau naudingiausia yra paprastoji voveraitė.

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti bulves? Kaip ir kiek laiko reikia virti bulves?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti bulves?

    autorius

    Virtos bulvės yra vienas iš mėgstamiausių patiekalų daugelio žmonių visame pasaulyje. Jas išvirti yra labai paprasta, tačiau dažnam kyla klausimas – kaip ir kiek laiko reikia virti bulves, kad jos būtų minkštos ir gardžios?

  • Kaip virti makaronus? Kaip virti makaronus?

    Maistas

    Kaip virti makaronus?

    autorius

    Virti makaronai yra vienas iš populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Tačiau norint, kad makaronai būtų skanūs ir gardūs, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Šiame straipsnyje dalinsiuosi su jumis keletu patarimų, kaip pagaminti...

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti vištieną? Kaip ir kiek laiko reikia virti vištieną?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti vištieną?

    autorius

    Virti vištieną yra paprasta, bet labai svarbu žinoti, kaip ir kiek laiko ją reikia virti, kad išliktų skani ir maistinga. Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų, kaip paruošti namine virtą vištieną.

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti balandelius? Kaip ir kiek laiko reikia virti balandelius?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti balandėlius?

    autorius

    Dažnai balandėlių virimas tampa galvos skausmu daugeliui šefų virtuvėje. Tačiau, jei laikysitės kelių svarbių mūsų patarimų, jums tai taps lengva užduotimi. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip ir kiek laiko reikia virti balandėlius, kad jie išliktų minkšti,...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų