Paruoškite cukinijas: sutarkuokite cukinijas, suberkite į dubenį, įberkite 0,5 a.š. druskos, išmaišykite ir palikite 5 min. Nuspauskite skystį naudodami švarų rankšluostį ar sietelį.
Sumaišykite paplotėlių masę: dideliame dubenyje sumaišykite nuspaustas cukinijas, 2 kiaušinius, Provanso žoleles, raudonąją papriką, sutarkuotą morką, smulkintą svogūną ir petražoles. Įberkite 3 v.š. miltų. Maišykite, kol susidarys tiršta tešla.
Paruoškite įdarą: keptuvėje įkaitinkite 1 v.š. alyvuogių aliejaus ir 1 a.š. sviesto. Suberkite špinatus, žiupsnelį druskos ir kepkite apie 2 min., kol suvys. Įmaišykite kreminį sūrį, juoduosius pipirus, česnaką ir sutarkuotą sūrį. Maišykite, kol masė taps kreminė. Atvėsinkite.
Formuokite paplotėlius: šaukštu paimkite cukinijų masės, suformuokite plokščią paplotėlį delne, į vidų įdėkite šaukštelį špinatų įdaro, uždenkite kita mase ir suformuokite uždarą paplotėlį. Aš gaminau pailgus paplotėlius.
Apvoliojimas (nebūtina): jei norite traškesnės plutelės, paplotėlius pamirkykite plaktame kiaušinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.