Sudėkite žalias bulves į puodą, įpilkite šalto vandens ir druskos. Jei daržoves įdėsite į verdantį vandenį, viduriukas gali neišvirti. Tačiau nuomonės šiuo klausimu išsiskiria net tarp žinomų šefų. Pavyzdžiui, maisto gaminimo laidų vedėja Martha Stewart bulves užpila šaltu vandeniu, o Jamie Oliveris – karštu.
Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį.
Patikrinkite, ar bulvės išvirusios: bulves iki galo persmeikite šakute – jei net per vidurį daržovė minkšta ir gali būti lengvai pradurta, vadinasi, bulvės paruoštos. Jei bulvės šiek tiek kietos, virkite dar 5 minutes, o jei bulvės skirtingo dydžio, patikrinkite, ar išvirusi didžiausia.
Norėdami patiekti virtas bulves kaip garnyrą, bulves tiesiog perkelkite į lėkštę, pagardinkite aliejumi ir patiekite su druska bei žolelėmis. Na, o jei reikia bulvių salotoms, tiesiog jas šiek tiek atvėsinkite, kad nesudegintumėte rankų pjaustydami.
Video
Pastabos
Jei reikia, kad bulvės nepervirtu, į 1 litrą vandens įpilkite 1 valgomąjį šaukštą acto.