Mus rasite

Kiek laiko reikia virti bulves?

Kaip ir kiek laiko reikia virti bulves?
Virtos bulvės @būvis.lt iliustracija

Maistas

Kiek laiko reikia virti bulves?

Virtos bulvės yra vienas iš mėgstamiausių patiekalų daugelio žmonių visame pasaulyje. Jas išvirti yra labai paprasta, tačiau dažnam kyla klausimas – kaip ir kiek laiko reikia virti bulves, kad jos būtų minkštos ir gardžios?

Šiame straipsnyje pažvelgsime į tai, kaip ir kiek laiko reikia virti bulves, išnagrinėsime jų naudą mūsų sveikatai ir sužinosime šiek tiek apie bulvių istoriją.

Bulvės – tai daržovės, kurių istorija siekia daugelį šimtmečių atgal. Joms pradėjus augti Pietų Amerikoje, bulvės greitai išplito po visą pasaulį po Ispanijos išpuolių Amerikoje. Pradžioje jos buvo vertinamos daugiau kaip gyvybės šaltinis, bet vėliau tapo svarbia maisto dalimi ir yra šiuolaikinės kulinarinės virtuvės neišvengiamas ingredientas. Bulvės yra išskirtinės tuo, kad jose gausu angliavandenių, skaidulų, vitaminų ir mineralų, todėl jos yra puikus energijos šaltinis ir puikus maistas ir vegetarams.

Šios daržovės taip pat gali pasigirti naudingomis sveikatos savybėmis. Jos yra puikus vitamino C šaltinis, kuris stiprina imuninę sistemą ir padeda organizmui kovoti su ligomis. Be to, bulvėse gausu kalio, kuris palaiko normalų kraujospūdį ir širdies veiklą. Skaidulos padeda gerinti virškinimą ir prisideda prie sotumo jausmo, todėl bulvės yra puikus pasirinkimas tiems, kurie stengiasi palaikyti normalų kūno svorį.

Kiek virti bulves?

  • Valytas bulves virkite 20-25 minutes, priklausomai nuo jų dydžio, po dangčiu pasūdytame vandenyje.
  • Smulkiai pjaustytas bulves sriuboje virkite 15 minučių.
  • Bulves garpuodyje verdamos nuo 20 minučių iki 25 minučių, priklausomai nuo gumbų dydžio.

Kad sutaupytumėte kelias minutes verdant bulves, įdėkite 1 kubelį (30 gramų) sviesto. Tada bulvės išvirs šiek tiek aukštesnėje nei įprasta 100 laipsnių temperatūroje.

Bulvių virimas

Kaip virti bulves?

Karolina Puodžiūtė
Nelaikykite nuvalytų bulvių ore. Jei neketinate virti iš karto, įmeskite gumbus į vandenį, kad nepatamsėtų.
Reklama
Paruošimo laikas 5 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 25 minutes
Porcijos 2 asmenims

Įrankiai

Reklama

Ingredientai:
  

  • Bulvės
  • Druska
Reklama

Paruošimas:
 

  • Sudėkite žalias bulves į puodą, įpilkite šalto vandens ir druskos. Jei daržoves įdėsite į verdantį vandenį, viduriukas gali neišvirti. Tačiau nuomonės šiuo klausimu išsiskiria net tarp žinomų šefų. Pavyzdžiui, maisto gaminimo laidų vedėja Martha Stewart bulves užpila šaltu vandeniu, o Jamie Oliveris – karštu.
  • Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį.
  • Patikrinkite, ar bulvės išvirusios: bulves iki galo persmeikite šakute – jei net per vidurį daržovė minkšta ir gali būti lengvai pradurta, vadinasi, bulvės paruoštos. Jei bulvės šiek tiek kietos, virkite dar 5 minutes, o jei bulvės skirtingo dydžio, patikrinkite, ar išvirusi didžiausia.
  • Norėdami patiekti virtas bulves kaip garnyrą, bulves tiesiog perkelkite į lėkštę, pagardinkite aliejumi ir patiekite su druska bei žolelėmis. Na, o jei reikia bulvių salotoms, tiesiog jas šiek tiek atvėsinkite, kad nesudegintumėte rankų pjaustydami.

Video

Reklama

Pastabos

Jei reikia, kad bulvės nepervirtu, į 1 litrą vandens įpilkite 1 valgomąjį šaukštą acto.

Bulvių nauda

Bulvių naudą lemia amino rūgštys, vitaminas C (ypač šviežių), kalis, tuberozinas ir cinkas.

Bulvės gerina širdies veiklą, bulvių nuovirai naudingi gydant opa ir trofines ligas. Žalios bulvės tepamos ant skausmingų odos vietų nuo nudegimų, dermatito ir uždegimų. Bulvės naudingos ir tuo, kad apsaugo nuo daugelio ligų – tuberkuliozės, širdies ir kraujagyslių sistemos ligų. Bulvių krakmolas naudingas sergant lėtinėmis virškinamojo trakto ligomis kaip priešuždegiminė priemonė, bulvių sultys – artritui gydyti. Peršalus pakvėpuokite virtomis bulvėmis.

Virtų bulvių energinė vertė

  • 73 kalorijos – 100 gramų bulvių;
  • Baltymai – 2 gramai;
  • Angliavandeniai – 16,7 gramai;
  • Riebalai – 0,4 gramai.
Spustelėkite norėdami komentuoti

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Daugiau Maistas

  • Petražolių šaldymas žiemai Petražolių šaldymas žiemai

    Maistas

    Kaip užšaldyti petražoles

    autorius

    Žiemai užšaldyti petražoles galite labai įvairiai, o laikyti šaldymo maišeliuose ar įvairiuose indeliuose.

  • Marinuota vištiena namuose Marinuota vištiena namuose

    Maistas

    Marinuota vištiena

    autorius

    Marinuoti vištieną paprasta. Ir verta, nes taip mėsa įgauna gerą skonį ir tampa švelni bei sultingesnė. Kaip skaniai užmarinuoti vištieną?

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti voveraites? Kaip ir kiek laiko reikia virti voveraites?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti voveraites?

    autorius

    Voveraitės - priklauso voveraičių šeimai, kuri turi apie šimtą rūšių. Tačiau naudingiausia yra paprastoji voveraitė.

  • Kaip virti makaronus? Kaip virti makaronus?

    Maistas

    Kaip virti makaronus?

    autorius

    Virti makaronai yra vienas iš populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Tačiau norint, kad makaronai būtų skanūs ir gardūs, reikia laikytis tam tikrų taisyklių. Šiame straipsnyje dalinsiuosi su jumis keletu patarimų, kaip pagaminti...

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti vištieną? Kaip ir kiek laiko reikia virti vištieną?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti vištieną?

    autorius

    Virti vištieną yra paprasta, bet labai svarbu žinoti, kaip ir kiek laiko ją reikia virti, kad išliktų skani ir maistinga. Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų, kaip paruošti namine virtą vištieną.

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti balandelius? Kaip ir kiek laiko reikia virti balandelius?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti balandėlius?

    autorius

    Dažnai balandėlių virimas tampa galvos skausmu daugeliui šefų virtuvėje. Tačiau, jei laikysitės kelių svarbių mūsų patarimų, jums tai taps lengva užduotimi. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip ir kiek laiko reikia virti balandėlius, kad jie išliktų minkšti,...

  • Kaip ir kiek laiko reikia virti ryžius? Kaip ir kiek laiko reikia virti ryžius?

    Maistas

    Kiek laiko reikia virti ryžius?

    autorius

    Kiekvienas iš mūsų bent kartą gyvenime gamino ryžius. Tai vienas iš paprasčiausių ir populiariausių patiekalų, kurį galima ruošti pagrindiniams patiekalams, tiek salotoms arba garnyrams. Bet kiek laiko tiksliai reikia virti ryžius ir koks yra geriausias...

Temos

Reklama
Reklama

Savaitės populiariausi

Reklama
Reklama
Į viršų