Jei agurkai ne ką tik skinti, nupjaukite galiukus ir pamirkykite juos vandenyje apie 2 valandas – taip jie išliks traškesni.
Sukraukite į stiklainius:
Į švarius, sterilizuotus stiklainius sudėkite agurkus, česnakų griežinėlius, lapus bei prieskonius. Galite juos perlieti verdančiu vandeniu dėl saugumo.Galite naudoti tiesiog jau paruošto prieskonių mišinio marinavimui – po 2 arbatinius šaukštelius į stiklainį.
Paruoškite marinatą:
Užvirinkite vandenį su druska, cukrumi ir actu. Užpilkite agurkus verdančiu marinatu, palikite 5–7 minutėms, tada nupilkite marinatą atgal į puodą.
Pakartokite užpylimą:
Dar kartą užvirinkite marinatą ir užpilkite agurkus.
Uždarymas:
Užsukite stiklainius dangteliais, apverskite, apklokite šiltai ir palikite atvėsti. Vėliau perneškite į vėsią vietą žiemojimui.