Go Back
+ servings
Uspaskicho marinuoti agurkai

Legendiniai salstelėję „Uspaskicho" marinuoti agurkai

Karolina Puodžiūtė
Šį receptą verta išbandyti bent kartą – rizikuojate tik tiek, kad kitais metais marinuosite jų dvigubai daugiau.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredientai
  

Pagrindui:

Prieskonių pagal skonį (arba prieskonių mišinio marinavimui):

Marinatui (1 litrui):

Paruošimas
 

Paruoškite agurkus:

  • Jei agurkai ne ką tik skinti, nupjaukite galiukus ir pamirkykite juos vandenyje apie 2 valandas – taip jie išliks traškesni.

Sukraukite į stiklainius:

  • Į švarius, sterilizuotus stiklainius sudėkite agurkus, česnakų griežinėlius, lapus bei prieskonius. Galite juos perlieti verdančiu vandeniu dėl saugumo.
    Galite naudoti tiesiog jau paruošto prieskonių mišinio marinavimui – po 2 arbatinius šaukštelius į stiklainį.

Paruoškite marinatą:

  • Užvirinkite vandenį su druska, cukrumi ir actu. Užpilkite agurkus verdančiu marinatu, palikite 5–7 minutėms, tada nupilkite marinatą atgal į puodą.

Pakartokite užpylimą:

  • Dar kartą užvirinkite marinatą ir užpilkite agurkus.

Uždarymas:

  • Užsukite stiklainius dangteliais, apverskite, apklokite šiltai ir palikite atvėsti. Vėliau perneškite į vėsią vietą žiemojimui.
    Uspaskicho marinuoti agurkai
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: