Kategorija: Actas
Receptai su actu
Stalo actas yra bespalvis aštraus kvapo skystis, vandeninis acto rūgšties tirpalas. Acto rūgštis gaunama iš etilo alkoholio, vaisių sulčių ir fermentuotų vyno medžiagų likučių, į kuriuos dedama Acetobacteraceae – acto rūgšties bakterijų.
Šis receptas – puikus būdas išsaugoti vasaros skonį! Korėjietiškai marinuoti pomidorai pasižymi ryškiu skoniu ir maloniu aštrumu. Jie puikiai tinka…
Šie sausainiai – tikra klasika, kurią verta išsikepti, kai norisi prie arbatos ar kavos pridėti šiek tiek saldumo. Purūs, traškūs…
Šios salotos – paprastas, maistingas ir universalus pasirinkimas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Jos puikiai dera su įvairiais garnyrais…
Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško greitai paruošiamų, sveikų ir nebrangių salotų. Burokėlių salotos ne tik puikiai papildo…
Šios traškios ir spalvingos salotos yra puikus pasirinkimas. Azijietišką poskonį suteikia ypatingas ingredientas – tamsios spalvos sezamų aliejus, kuris išgaunamas…
Šios salotos iš grybų yra ypatingo, ryškaus ir pikantiško skonio, kurį suteikia aštrių prieskonių ir daržovių derinys. Geriausia leisti salotoms…
Česnakai ir čili pipirai salotoms suteikia malonios pikantiškos natos.
Šį receptą naudoju jau keletą metų. Be to, kad ir kiek pagaminčiau šio troškinio, jo visada neužtenka žiemos sezonui. Grybų…
Šis marinuotų pomidorų receptas buvo perduodamas šeimoje iš kartos į kartą, išsaugant unikalų skonį ir aromatą. Išbandykite šį tradicinį receptą…
Dabar vasara ir laikas ruoštis žiemai. Pabandykite paruošti labai sėkmingą adžikos patiekalą iš cukinijų. Adžika gaunasi sultinga ir turi ryškų…
Marinuoti agurkai su garstyčiomis puikiai tinka kaip užkandžis. Rekomenduoju iš karto pagaminti dvigubą porciją ir nepasigailėsite.
Kai turiu gausybę cukinijų, gaminu seną gruziniškų cukinijų patiekalą. Skonis yra labai aštrus ir aromatingas, su saldumo ir rūgštumo natomis,…
Šis receptas padės jums pagaminti nepaprastai skaniai marinuotas daržoves, kur agurkai išlaiko traškią tekstūrą, o stiklainiai ilgai patogiai išsilaiko kambario…
Šis receptas yra puikus būdas sunaudoti agurkus, kurie per ilgai gulėjo jūsų daržo lysvėse.
Tobulas vaisių ir daržovių duetas. Tiek agurkai, tiek obuoliai po marinavimo gaunasi skanūs ir kvapnūs.
Šiandien – marinuoti agurkai, kuriuos jau gaminu ketvirtus metus išeilės. Viskas labai paprasta ir be jokio kaitinimo.Šis receptas išsiskiria paprastumu:…
Salotos gaunasi traškios, neįprastos ir neįtikėtinai skanios. Jas paruošti labai paprasta. Žiemą galėsite mėgautis mėgstamomis daržovėmis!
Po sterilizavimo, salotose bus šiek tiek mažiau sulčių – tai normalu, nesijaudinkite, salotos puikiai išsilaikys!
Baklažanai – kaip grybai žiemai. Puikus baklažanų užkandis žiemai, aromatingas ir labai skanus. Svarbiausia nepervirti.
Subtilaus aromato ir saldaus skonio agurkų užkandis puikiai papildys pagrindinį patiekalą. Net pradedantysis virėjas gali paruošti agurkus su ciberžole. Perskaitykite…
Noriu supažindinti jus su dar vienu konservavimo variantu. Šis užkandis visada gaunasi labai aromatingas ir puikaus skonio.
Skanūs, traškūs agurkėliai. Šaldytuve nekaitinti agurkai gali tikrai išstovėti ir mėnesį. Man jie visgi skaniausi tik šviežiai paruošti, be jokių…
Mėgstate traškius marinuotus agurkus? Net jei jau turite keletą patikrintų receptų, vienas kitas naujas tikrai pravers. Juk kuo daugiau pasirinkimo…
Kiaušinių marginimas mėlynuoju kopūstu labai populiarus būdas nudažyti kiaušinius velykoms. Ekologiškas variantas – natūralu ir gražu. Tereikia raudonųjų (mėlynųjų) kopūstų…
Jūs prašėte, aš padariau! Visos šios spalvos buvo gautos naudojant burokėlius.Tiesą pasakius, net sunku paaiškinti procesą…: burokėlių sodrumas, išlaikymo laikas,…
Pasimėgaukite skaniu patiekalu – silkė su marinuotais svogūnais. Šviežia silkė, subrendę svogūnai ir aromatingas marinatas sukuria puikų derinį, kuris tikrai…
Netrukus artėja Velykų šventė, vadinasi, metas dažyti kiaušinius. Receptas toks paprastas, o rezultatas toks neįprastas, kad norėsis pabandyti įkūnyti šį…
Pagal ilgametį paprotį per Velykas įprasta dovanoti gintarinius velykinius kiaušinius, linkint klestėjimo ir vaisingų metų. Iki šiol „saulėtieji“ kiaušiniai populiariai…