Mus rasite
Korėjietiško stiliaus grybų salotos
Paruoštos azijietiškos grybų salotos

Receptai

Korėjietiško stiliaus grybų salotos

Korėjietiško stiliaus salotos su grybais yra įkvėptos tradicinių aštrių korėjietiškų salotų, kurios dažnai yra patiekiamos kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Šiose salotose naudojamas prieskonių mišinys o marinavimas leidžia susigerti skonio sluoksniams ir sukurti autentišką Korėjos skonį.

Azijietiškos grybų salotos

Korėjietiško stiliaus grybų salotos

Karolina Puodžiūtė
Šios salotos iš grybų yra ypatingo, ryškaus ir pikantiško skonio, kurį suteikia aštrių prieskonių ir daržovių derinys. Geriausia leisti salotoms pastovėti keletą valandų – tuomet skoniai atsiskleidžia pilnai.
4 | 2 įvertinimai
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 10 minutes
Bendras laikas 25 minutes
Porcijos 4 asmenims

Ingredientai
  

Salotoms:

Padažui:

Paruošimas
 

  • Grybus supjaustykite stambiais gabalėliais ir virkite pasūdytame vandenyje apie 5 minutes. Nusunkite.
    Grybų virimo laikas priklauso nuo to, kokius grybus naudosite.
  • Morkas ir papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną – plonais žiedais, o česnaką smulkiai sukapokite.
  • Morkų mišinį pagardinkite druska ir cukrumi, išmaišykite.
  • Įkaitinkite augalinį aliejų puode.
  • Sumaišykite visus sausų prieskonių ingredientus ir suberkite į morkų mišinį, užpilkite karštu aliejumi ir gerai išmaišykite.
  • Įdėkite grybus, smulkintus žalumynus, sojų padažą ir actą. Gerai išmaišykite ir leiskite salotoms pastovėti bent 2 valandas.
    Azijietiškos grybų salotos

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti kitus grybus? Taip, tinka įvairūs miško grybai ar kiti mėgstami.
  2. Ar galima naudoti kitus žalumynus vietoje kalendros? Žinoma, galite naudoti petražoles ar kitus mėgstamus žalumynus.
  3. Kaip galima sumažinti aštrumą? Pakeiskite čili miltelius švelnesniais prieskoniais arba tiesiog sumažinkite jų kiekį.
  4. Ar salotos tinka valgyti kitą dieną? Taip, laikomos šaldytuve jos išlaiko savo skonį ir gali būti netgi skanesnės.
  5. Ar galima padažui naudoti alyvuogių aliejų? Taip, alyvuogių aliejus suteiks salotoms švelnesnį skonį, tačiau Korėjos virtuvėje dažniausiai naudojamas neutralaus skonio augalinis aliejus.

Maistinė vertė

Kalorijos: 320kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 5gRiebalai: 27g
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų