Marinuotų daržovių asorti žiemai


Receptai
Daržovių asorti žiemai
Publikuota:

Daržovių asorti žiemai
Šis receptas padės jums pagaminti nepaprastai skaniai marinuotas daržoves, kur agurkai išlaiko traškią tekstūrą, o stiklainiai ilgai patogiai išsilaiko kambario temperatūroje.
Reklama
Ingredientai:
Paruošimas:
- Pradėkime nuo svogūno susmulkinimo: supjaustykite jį žiedais arba smulkiais gabalėliais.
- Saldžiąją papriką kruopščiai nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite žiedais.
- Į švarų litro stiklainį suberkite 10–15 juodųjų pipirų.
- Įdėkite vieną lauro lapą.
- Įdėkite 7-8 svogūnų žiedus. Aš naudoju raudonuosius svogūnus, bet galite naudoti ir įprastus svogūnus. Tada dedame agurkų sluoksnį, kurių galiuką nupjaunu tik iš vienos pusės.
- Kitas sluoksnis saldžiosios paprikos. Aš naudojau geltoną papriką, bet galite naudoti raudoną arba žalią, bet geltona atrodo patraukliau.
- Ant viršaus uždėkite pomidorų sluoksnį. Geriausia naudoti mažus pomidorus, kad daugiau tilptų į stiklainį.
- Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 10 min.
- Kol daržovės mirksta, į puodą įpilkite vandens ir kiekvienam litrui vandens įdėkite 1 šaukštą druskos ir 2 šaukštus cukraus.
- Tada supilkite 75 ml 9% acto ir pastatykite ant ugnies.
- Kai sūrymas pradės virti, išpilkite vandenį iš stiklainių nes jo nebereikės.
- Užpildykite stiklainius verdančiu sūrymu.
- Sandariai uždarykite dangtelius, apverskite stiklainius. Uždenkite antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
- Daržovės gaunasi nepaprastai skanios ir aromatingos, o agurkai išlieka traškūs. Puikiai išsilaiko kambario temperatūroje keletą metų. Pabandykite padaryti porą bandomųjų stiklainių.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
