Mus rasite
Daržovių asorti žiemai
Marinuotų daržovių asorti žiemai

Receptai

Daržovių asorti žiemai

 

Daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti žiemai

Karolina Puodžiūtė
Šis receptas padės jums pagaminti nepaprastai skaniai marinuotas daržoves, kur agurkai išlaiko traškią tekstūrą, o stiklainiai ilgai patogiai išsilaiko kambario temperatūroje.
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Gaminimo laikas 10 minutes
Bendras laikas 30 minutes
Reklama

Paruošimas:
 

  • Pradėkime nuo svogūno susmulkinimo: supjaustykite jį žiedais arba smulkiais gabalėliais.
  • Saldžiąją papriką kruopščiai nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite žiedais.
  • Į švarų litro stiklainį suberkite 10–15 juodųjų pipirų.
  • Įdėkite vieną lauro lapą.
  • Įdėkite 7-8 svogūnų žiedus. Aš naudoju raudonuosius svogūnus, bet galite naudoti ir įprastus svogūnus. Tada dedame agurkų sluoksnį, kurių galiuką nupjaunu tik iš vienos pusės.
  • Kitas sluoksnis saldžiosios paprikos. Aš naudojau geltoną papriką, bet galite naudoti raudoną arba žalią, bet geltona atrodo patraukliau.
  • Ant viršaus uždėkite pomidorų sluoksnį. Geriausia naudoti mažus pomidorus, kad daugiau tilptų į stiklainį.
  • Stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 10 min.
  • Kol daržovės mirksta, į puodą įpilkite vandens ir kiekvienam litrui vandens įdėkite 1 šaukštą druskos ir 2 šaukštus cukraus.
  • Tada supilkite 75 ml 9% acto ir pastatykite ant ugnies.
  • Kai sūrymas pradės virti, išpilkite vandenį iš stiklainių nes jo nebereikės.
  • Užpildykite stiklainius verdančiu sūrymu.
  • Sandariai uždarykite dangtelius, apverskite stiklainius. Uždenkite antklode ir palikite, kol visiškai atvės.
  • Daržovės gaunasi nepaprastai skanios ir aromatingos, o agurkai išlieka traškūs. Puikiai išsilaiko kambario temperatūroje keletą metų. Pabandykite padaryti porą bandomųjų stiklainių.
Reklama
mitybos planai
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų