Mus rasite
Paruoštos šviežių kopūstų salotos
Paruoštos šviežių kopūstų salotos

Receptai

Šviežių kopūstų salotos su paprika ir morkomis, be majonezo

  • Vitaminų ir mineralų šaltinis. Sudėtyje esančios daržovės – kopūstai, morkos, paprikos – suteikia daug vitaminų A, C ir K.
  • Žemo kaloringumo. Šios salotos puikiai tinka tiems, kas siekia sveikai maitintis ir kontroliuoti kalorijų kiekį.
  • Maistinės skaidulos. Kopūstai ir morkos skatina gerą virškinimą ir suteikia sotumo jausmą.
  • Paprastas paruošimas. Receptas nereikalauja sudėtingų veiksmų ar ilgai trunkančio paruošimo.
  • Galimybė varijuoti. Receptą lengva pritaikyti pagal skonį – pakeisti šviežią agurką marinuotu arba pasirinkti kitą mėgstamą prieskonį.
Paruoštos šviežių kopūstų salotos

Šviežių kopūstų salotos su paprika ir morkomis, be majonezo

Karolina Puodžiūtė
Šios salotos – paprastas, maistingas ir universalus pasirinkimas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Jos puikiai dera su įvairiais garnyrais ar mėsos patiekalais. Dėl gaivių daržovių ir subtilaus česnako aromato šis receptas taps jūsų mėgstamu ištisus metus!
4 | 1 įvertinimas
Paruošimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 20 minutes
Porcijos 6 asmenims
Reklama

Ingredientai:
  

Paruošimas:
 

  • Kopūstus susmulkinkite labai plonais šiaudeliais. Lengvai paspauskite rankomis, kad suminkštėtų.
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Papriką ir agurką supjaustykite plonais šiaudeliais.
  • Krapus ir petražoles smulkiai sukapokite, sudėkite į dubenį su daržovėmis.
  • Česnaką sukapokite arba išspauskite ir dėkite ant daržovių.
  • Įkaitinkite aliejų (beveik iki dūmų) ir užpilkite ant česnako – tai suteiks ypatingą aromatą.
  • Įberkite druskos, cukraus, pipirų, įpilkite acto. Jei norite, naudokite mėgstamus sausus prieskonius.
  • Kruopščiai išmaišykite ir palikite 15 minučių, kad skoniai susimaišytų.
Reklama

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai:

  1. Ar galima naudoti raudongūžius kopūstus? Taip, raudongūžiai kopūstai suteiks salotoms ryškesnę spalvą ir šiek tiek kitokį skonį.
  2. Ar būtina naudoti actą? Jei nenorite naudoti acto, galite jį pakeisti citrinų sultimis.
  3. Ar galima česnaką pakeisti kitu prieskoniu? Jei nemėgstate česnako, naudokite česnako miltelius arba visai jų atsisakykite.
  4. Ar šios salotos tinka veganams? Taip, visos sudedamosios dalys yra augalinės kilmės.
  5. Kiek laiko šios salotos išlieka šviežios? Šaldytuve laikomos salotos išlieka šviežios 1–2 dienas, tačiau geriausia jas suvartoti tą pačią dieną.

Maistingumas

Porcija: 100gKalorijos: 90kcalAngliavandeniai: 6gBaltymai: 2gRiebalai: 7g
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Naujienos iš interneto

Spustelėkite norėdami komentuoti
4 from 1 vote (1 rating without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Rekomenduojami video

TAIP PAT SKAITYKITE

Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų