
Receptai
Cukinijų adžika žiemai su paprikomis ir pomidorais
Publikuota:

Cukinijų adžika žiemai su paprikomis ir pomidorais
Dabar vasara ir laikas ruoštis žiemai. Pabandykite paruošti labai sėkmingą adžikos patiekalą iš cukinijų. Adžika gaunasi sultinga ir turi ryškų saldžiarūgštį skonį.Šią adžiką galima naudoti kaip padažą arba tiesiog valgyti su juoda duona. Tai nepaprastai skanu.
Reklama
Ingredientai:
- 2 kg Cukinijos
- 200 g Paprika
- 2 vnt. Česnakai - galvos
- 1 kg Pomidorai
- 4 vnt. Morkos - didelės
- 3 vnt. Čili pipiras
- 140 g Pomidorų pasta
- 120 ml Augalinis aliejus
- 100 g Cukrus
- 80 ml Actas - 9%
- Druska - pagal skonį
Paruošimas:
- Visos daržovės turi būti kruopščiai nuplautos ir išdžiovintos. Šiam receptui tinka ir jaunos, ir labiau subrendusios cukinijos. Jei imate ne labai jaunas cukinijas, tuomet jas reikia nulupti ir išimti sėklas. Su jaunomis cukinijomis to daryti nereikia.
- Cukinijas supjaustome bet kokia forma, morkas nuvalome ir supjaustome bet kokia forma, tai darome su paprikomis ir čili pipirais. Pomidorus keletą minučių užpilkite verdančiu vandeniu ir nuimkite odeles. Jūs neprivalote to daryti, bet taip, adžika gausis švelnesnė. Pomidorus taip pat supjaustome, kad būtų patogu praleisti per mėsmalę.
- Visas daržoves sumalkite per mėsmalę.
- Sudėkite maltas daržoves į gilų puodą. Pastatykite ant stiprios ugnies. Užvirus 20 minučių virkite mišinį nuolat maišydami. Po 20 minučių pagardinkite adžiką: įberkite druskos, cukraus, pomidorų pastos, bekvapio augalinio aliejaus ir palikite troškintis ant ugnies dar 10 minučių.
- Po to į adžiką įšspauskite česnaką ir supilkite actą. Viską išmaišykite ir leiskite virti dar 5 minutes.
- Karštą adžiką sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite steriliais dangteliais.
- Adžika yra paruošta. Ji turėtų būti laikoma rūsyje. Galima laikyti ir kambario temperatūroje, bet atokiau nuo saulės spindulių.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
