Go Back
+ servings
Grikių kotletai su grybais

Liesi grikių kotletai su grybais

Karolina Puodžiūtė
Beje, šį patiekalą paruošti taip pat labai paprasta. O jei staiga šaldytuve liko nuo vakar dienos virtų grikių, tai liesų grikių kotletų gamyba užtruks dar mažiau laiko. Tik atminkite, kad paruoštam mišiniui su miltais reikia leisti kurį laiką pastovėti, kad jame susidarytų glitimas, kurio dėka grikių kotletai su grybais nesuirs kepdami.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Kategorija Kotletai
Servings 6 asmenims

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Paruoškite grikius liesiems kotletams. Grikius užpilkite 700 ml verdančio vandens, įberkite druskos ir virkite, kol visiškai išvirs: turi gerai išvirti. Leiskite grikiams atvėsti.
  • Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite augaliniame aliejuje 4-5 minutes. Sudėkite grybus, supjaustytus mažais gabalėliais. Maišydami pakepinkite dar 5 minutes. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
  • Giliame dubenyje sumaišykite grikius, svogūnus su grybais ir agurkais. Pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite, įberkite tiek kvietinių miltų, kad susidarytų tiršta tešla, bet nepersistenkite. Leiskite tešlai pailsėti 30–60 minučių.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę šaukštu sudėkite grikių mišinį, palikdami porą centimetrų tarp kotletų. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Patiekite šiltus su raugintais agurkais.

Pastabos

Šiems kotletams ruošti tinka ne tik miško grybai, bet ir švieži arba šaldyti pievagrybiai. Tokiu atveju mišinį reikėtų pagardinti šaukšteliu maltų džiovintų baravykų, kad tūrėtų ryškesnio skonio.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: