
Receptai
Grikių kotletai su grybais
Publikuota:
Skanūs ir labai sotūs liesi grikių kotletai su grybais gali būti ideali išeitis vakarienei, jei dėl kokių nors priežasčių nusprendėte laikinai ar visam laikui atsisakyti gyvūninės kilmės produktų.

Liesi grikių kotletai su grybais
Beje, šį patiekalą paruošti taip pat labai paprasta. O jei staiga šaldytuve liko nuo vakar dienos virtų grikių, tai liesų grikių kotletų gamyba užtruks dar mažiau laiko. Tik atminkite, kad paruoštam mišiniui su miltais reikia leisti kurį laiką pastovėti, kad jame susidarytų glitimas, kurio dėka grikių kotletai su grybais nesuirs kepdami.
Ingredientai
- 350 g Grikiai
- 1 vnt. Svogūnai
- 3 v.š. Kvietiniai miltai
- 150 g Grybai
- 2 vnt. Marinuoti agurkai
- Augalinis aliejus - kepimui
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Druska - pagal skonį
Paruošimas
- Paruoškite grikius liesiems kotletams. Grikius užpilkite 700 ml verdančio vandens, įberkite druskos ir virkite, kol visiškai išvirs: turi gerai išvirti. Leiskite grikiams atvėsti.
- Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite augaliniame aliejuje 4-5 minutes. Sudėkite grybus, supjaustytus mažais gabalėliais. Maišydami pakepinkite dar 5 minutes. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
- Giliame dubenyje sumaišykite grikius, svogūnus su grybais ir agurkais. Pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite, įberkite tiek kvietinių miltų, kad susidarytų tiršta tešla, bet nepersistenkite. Leiskite tešlai pailsėti 30–60 minučių.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Į keptuvę šaukštu sudėkite grikių mišinį, palikdami porą centimetrų tarp kotletų. Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Patiekite šiltus su raugintais agurkais.
Pastabos
Šiems kotletams ruošti tinka ne tik miško grybai, bet ir švieži arba šaldyti pievagrybiai. Tokiu atveju mišinį reikėtų pagardinti šaukšteliu maltų džiovintų baravykų, kad tūrėtų ryškesnio skonio.

Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
