Go Back
+ servings
Makaronu ir vištienos apkepas

Makaronu ir vištienos apkepo receptas

Karolina Puodžiūtė
Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.
3.50 | 2 įvertinimai
Prep Time 15 minutes
Cook Time 5 minutes
Papildomas laikas25 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 3 asmenims

Equipment

Keptuvė

Ingredientai
  

Baltajam padažui:

Apkepui:

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite sugrūstą česnaką.
  • Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių.
  • Maišydami plaktuvu supilkite pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į sutirštėjųsį padažą suberkite virtus makaronus ir gabalėliais supjaustytą vištieną. Visą masę sudėkite į kepimui skirtą indą.
  • Sumaišykite duonos trupinius su parmezanu, užbarstykite ant viršaus ir uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
  • Kepkite 20-25 min arba kol apkepo viršus apskrus, o vidus bus karštas. Skanaus!

Pastabos

Aš naudojau keleto dienų senumo vištos krūtinėlę, bet galima naudoti šlauneles ar sparnelius. Be abejo, jei neturite virtos ar keptos vištienos, galite naudoti šviežią – vištieną supjauskite nedideliais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių padaže, kol vištiena išvirs.
Kad patiekalą paįvairintini, į jį galima dėti ir kitų produktų: žirnelių, petražolių, pievagrybių, spirgučių ar tarkuoto sūrio.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: