Mus rasite
Makaronu ir vištienos apkepas
Makaronu ir vištienos apkepo receptas @būvis.lt

Receptai

Makaronų ir vištienos apkepas

Šis patiekalas – tai puikus būdas panaudoti užsilikusį vakarykštį maistą, kurio galbūt niekas jau nebenori.

Makaronu ir vištienos apkepas

Makaronu ir vištienos apkepo receptas

Karolina Puodžiūtė
Jei neturite jau paruoštų duonos trupinių, tiesiog nupjaustykite baltos duonos plutą, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais ir sumalkite virtuviniu kombainu.
3.50 | 2 įvertinimai
Paruošimo laikas 15 minutes
Virimo laikas 5 minutes
Papildomas laikas25 minutes
Bendras laikas 45 minutes
Porcijos 3 asmenims

Įrankiai

Keptuvė

Ingredientai
  

Baltajam padažui:

Apkepui:

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite sugrūstą česnaką.
  • Suberkite miltus ir pakepkite porą minučių.
  • Maišydami plaktuvu supilkite pieną ir karts nuo karto maišydami virkite padažą 5 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į sutirštėjųsį padažą suberkite virtus makaronus ir gabalėliais supjaustytą vištieną. Visą masę sudėkite į kepimui skirtą indą.
  • Sumaišykite duonos trupinius su parmezanu, užbarstykite ant viršaus ir uždėkite kelis gabalėlius sviesto.
  • Kepkite 20-25 min arba kol apkepo viršus apskrus, o vidus bus karštas. Skanaus!

Pastabos

Aš naudojau keleto dienų senumo vištos krūtinėlę, bet galima naudoti šlauneles ar sparnelius. Be abejo, jei neturite virtos ar keptos vištienos, galite naudoti šviežią – vištieną supjauskite nedideliais gabalėliais ir pavirkite keletą minučių padaže, kol vištiena išvirs.
Kad patiekalą paįvairintini, į jį galima dėti ir kitų produktų: žirnelių, petražolių, pievagrybių, spirgučių ar tarkuoto sūrio.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti:

Skaityti toliau

Rekomenduojame

Esu draugiškas ir linksmas žmogus, kuris mėgsta dalintis patarimais ir patirtimi su maisto gamyba besidominčiais žmonėmis. Nebijau eksperimentuoti su ingredientais ir skoniais. Dažnai kuriu savo originalius receptus ir dalinuosi jais.

Spustelėkite norėdami komentuoti
3.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Palikti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas




Reklama
Reklama

Dienos populiariausi

Reklama
Reklama
Reklama
Į viršų