Paruoškite baklažanus: baklažanus pradurkite keliose vietose, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 250°C orkaitėje, kol suminkštės ir odelė pradės pūslėtis.
Paruoškite aštrius pipirus ir česnaką: aštrius pipirus ir česnaką atskirai susmulkinkite trintuvu (blenderiu).
Paruoškite saldžiąsias paprikas: saldžiąsias paprikas supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, sudėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite uždengus, kol suminkštės. Jas taip pat galite kepti orkaitėje su baklažanais. Gausis skaniau.
Atvėsinkite ir paruoškite baklažanus: smulkiai supjaustykite žalumynus. Iškepusius baklažanus perkelkite į lėkštes, uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti. Kai atvės, nulupkite odelę ir minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais.
Paruoškite pomidorus: pomidorus perpjaukite pusiau, pašalinkite kotelius ir sudėkite į gilų puodą. Virkite, kol išsiskirs sultys.
Sutrinkite pomidorus: kai susidarys pakankamai sulčių, panardinamuoju trintuvu sutrinkite pomidorus iki vientisos masės ir pavirkite dar 5 minutes.
Sujunkite padažo ingredientus: į pomidorų masę suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir aliejų (1 stiklinę). Sudėkite atvėsintus ir supjaustytus baklažanus bei paprikas, sutrintus aštrius pipirus, česnaką ir smulkintus žalumynus. Viską kruopščiai išmaišykite.
Išpilstykite į stiklainius: padažą supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukite dangteliais. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palaukite, kol visiškai atvės.