Šis marinuotų pomidorų receptas buvo perduodamas šeimoje iš kartos į kartą, išsaugant unikalų skonį ir aromatą. Išbandykite šį tradicinį receptą ir nepasigailėsite.
Iš pat pradžių reikia užvirinti apie 5 litrus vandens. Pomidorus rinkites tvirtus.
Į 3l stiklainio dugną sudėkite pipirų žirnelius, gvazdikėlius, lauro lapus ir svogūnų žiedus.
Į stiklainius sudėkite pomidorus, taip pat įdėkite gabalėlius saldžiosios paprikos. Dar galite įdėti krapų. Įpilkite vandens. Palikite 8-10 minučių.
Nupilkite vandenį iš stiklainių ir pradėkite virti marinatą. Vienam 3 litrų stiklainiui į puodą įdėkite tris šaukštus druskos, 7-8 šaukštus cukraus ir 4 šaukštus acto. Karštą marinatą supilkite į stiklainius ir uždarykite. Apverskite kiekvieną stiklainį ir palikite po antklode, kad visiškai atvėstų.