Go Back
+ servings
Ukrainietiškų barščių žiemai receptas

Ukrainietiškų barščių žiemai receptas

Karolina Puodžiūtė
Šis barsčių receptas ne tik sutaupo laiko, bet ir išsaugo nepakartojamą spalvą, kvapą bei skonį visai žiemai. Beje, užpildą galima naudoti ne tik barsčiams virti – jis puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar net šiltas užkandis su duona.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredientai
  

Paruošimas
 

Daržovių paruošimas:

  • Visas daržoves nuplaukite ir nulupkite. Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, paprikas – ilgomis juostelėmis. Pomidorus susmulkinkite mėsmale arba trintuvu. Česnaką sutrinkite ar sukapokite.

Pagrindo troškinimas:

  • Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir kepkite 10 minučių. Tada suberkite morkas, troškinkite dar 7–8 min., kol jos sumažės.

Burokėliai ir spalvos išsaugojimas:

  • Įdėkite burokėlius, gerai išmaišykite ir troškinkite, kol jie suminkštės, o iš daržovių išgaruos didžioji dalis skysčio.

Pagrindiniai prieskoniai ir pomidorai:

  • Sudėkite paprikas, pomidorus, česnaką, druską, cukrų, pipirus, saldžiąją papriką ir lauro lapus. Supilkite actą – jis išlaikys burokėlių sodrią spalvą.

Troškinimas:

  • Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Troškinkite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Konservavimas:

  • Karštą masę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite sterilizuotais dangteliais, apverskite, uždenkite šiltu pledu ir palikite atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje.
    Ukrainietiškų barščių žiemai receptas
Proga Pietums
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: