Ukrainietiškų barščių žiemai receptas
Karolina Puodžiūtė
Šis barsčių receptas ne tik sutaupo laiko, bet ir išsaugo nepakartojamą spalvą, kvapą bei skonį visai žiemai. Beje, užpildą galima naudoti ne tik barsčiams virti – jis puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos ar net šiltas užkandis su duona.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!
Daržovių paruošimas: Visas daržoves nuplaukite ir nulupkite. Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka, svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, paprikas – ilgomis juostelėmis. Pomidorus susmulkinkite mėsmale arba trintuvu. Česnaką sutrinkite ar sukapokite.
Burokėliai ir spalvos išsaugojimas: Įdėkite burokėlius, gerai išmaišykite ir troškinkite, kol jie suminkštės, o iš daržovių išgaruos didžioji dalis skysčio.
Pagrindiniai prieskoniai ir pomidorai: Sudėkite paprikas, pomidorus, česnaką, druską, cukrų, pipirus, saldžiąją papriką ir lauro lapus. Supilkite actą – jis išlaikys burokėlių sodrią spalvą.
Konservavimas: Karštą masę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite sterilizuotais dangteliais, apverskite, uždenkite šiltu pledu ir palikite atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje.