Šie sultingi vištienos suktinukai su keptų grybų ir saldžiosios paprikos įdaru yra puikus baltymų ir vitaminų šaltinis. Jie lengvai paruošiami ir tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Pievagrybius ir papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną – smulkiau.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ant vidutinės ugnies. Apkepkite grybus ir daržoves, kol jos taps minkštos. Pagardinkite druska, pipirais ir šiek tiek ataušinkite.
Vištienos filė uždenkite maistine plėvele ir atsargiai išmuškite iš abiejų pusių, kad gautųsi plokšti gabalėliai.
Kiekvieną vištienos gabalėlį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Įdėkite įdarą, susukite suktinukus ir sutvirtinkite kraštus dantų krapštukais.
Keptuvėje įkaitinkite dar 2 šaukštus aliejaus. Lengvai apkepkite suktinukus ir perkelkite į kepimo skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Pastabos
Dažniausiai užduodami klausimai
Ar galima naudoti kitus grybus? Taip, galima naudoti bet kokius mėgstamus grybus, pavyzdžiui, baravykus ar voveraites.
Ar galima vištieną keisti kita mėsa? Taip, galite naudoti kalakutieną arba liesą kiaulieną.
Kaip ilgai galima laikyti suktinukus šaldytuve? Paruoštus suktinukus rekomenduojama laikyti ne ilgiau kaip 2–3 dienas.
Ar reikia papildomai drėkinti patiekalą kepant orkaitėje? Jei norite, galite užpilti šiek tiek vištienos sultinio, kad suktinukai būtų dar sultingesni.
Kuo pakeisti augalinį aliejų? Aliejų galima pakeisti sviestu.