Dažnai ruošiu grybų ikrus žiemai. Neseniai pradėjau galvoti, ar galima iš voveraičių pasigaminti ikrų. Dabar dalinuosi su jumis nuostabiu receptu. Ikrai yra švelnūs, turtingo grybų skonio.
Česnaką ir svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite į keptuvę, įkaitintą su aliejumi.
Grybus gerai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į daržoves, kad pakeptų. Kai grybai iškeps, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Grybus su svogūnais ir česnakais sumalkite mėsmalės pagalba, sudėkite į puodą storu dugnu. Įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį, suberkite lauro lapą ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Pomidorus nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir nuimkite odelę. Pomidorus sutrinkite ir sudėkite į grybus. Troškinkite dar 15 minučių.
Paruoškite stiklainius ir sterilizuokite. Išpilstykite ikrus į stiklainius ir užsukite. Apverskite dangteliais žemyn, apvyniokite juos šiltai ir palikite taip, kol stiklainiai visiškai atvės. Kai atvės, įdėkite į šaldytuvą.