Go Back
+ servings
Saldūs pyragėliai su slyvų įdaru

Pyragėlių receptas su slyvų įdaru

Karolina Puodžiūtė
Kodėl saldūs pyragėliai su slyvų įdaru? Todėl, kad beprotiškai užsinorėjau saldaus ir dar dėl to, kad jau ruduo ir dabar pats slyvų sezonų sezonas, o aš jas tiesiog dievinu. VISADOS!!! Slyvos mano valgomos gali būti tiek geltonos, tiek raudonos ar mėlynos,… o džiovintos!!! Tai dar tobulesnis jų pažinimas, o kai atradau slyvų marinavimą su pusiau džiovinimu… jos tiesiog užpildė mane visą savo skonine slyvinių skonių skale.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Papildomas laikas5 minutes
Total Time 45 minutes
Kategorija Bandelės
Servings 3 asmenims

Equipment

Puodas
Kočėlas

Ingredientai
  

Tešlai:

Įdarui:

APTEPIMUI: 1 kiaušinis ir 1 v.š. vandens.

Paruošimas
 

  • Iš slyvų išimkite kauliukus, padalinkite pastarąsias į keturias dalis. Įkaitinkite nedidelį prikaistuvį, įpilkite vandens, sudėkite slyvas, cukrų, cinamoną. Nuolat maišant, troškinkite apie 25 minutes. pabaigoje suberkite krakmolą. Išmaišykite. Atvėsinkite.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite pertrintą varškę, supilkite aliejų, pieną. Padarykite minkštą tešlą. Neminkykite pernelyg ilgai, kad tešla netaptų lipni.
  • Iškočiokite kvadratą. Supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais. Dėkite įdarą į vidurį, perlenkite tešlą pusiau, užspauskite kraštelius.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi. sudėkite pyragėlius. Aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
  • Kepkite 15-18min arba kol pyragėliai švelniai paruduos.
    Saldūs pyragėliai su slyvų įdaru

Pastabos

Įdarus galite keisti savo mėgstamiausiais.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: