Velykos yra ypatingas laikotarpis, kai šeimos ir draugai susirenka prie bendro stalo, kad švęstų šventę kartu. Vienas iš tradicinių patiekalų, kuris neabejotinai turi būti ant stalo, yra mėsos patiekalai. Tai gali būti įvairios mėsos rūšys, tokių kaip jautiena, kiauliena ar vištiena, paruoštos įvairiais būdais – keptos, troškintos ar virtos.
Mėsos patiekalai velykoms gali būti puikus būdas parodyti meilę ir rūpestį savo artimiesiems. Galite paruošti mėgstamą mėsos patiekalą, kuris atneš šilumą ir džiaugsmą ant jūsų šventinio stalo. Be to, mėsos patiekalai gali būti puikus būdas išreikšti savo kūrybiškumą ir originalumą, pritaikant tradicinius receptus ar eksperimentuojant su naujais skoniais ir ingredientais. Taigi, neabejotinai mėsos patiekalai yra svarbi dalis velykų šventės, kurią galite praturtinti savo unikaliu skoniu ir meile virtuvės menams.
Šis kepsnys yra puikus maistas vėsesnę rudens dieną. Jį pagaminti itin paprasta ir skanu. Sutelkdami dėmesį į sezoninį maistą, manau, kad ruduo yra pats tinkamiausias metas sodresniam ir šiltesniam maistui.
Check out this recipeNa paukštiena ir sviestas – tai tobulas derinys! Kartais tikrai galima sau leisti šią kombinaciją, ypač kai naudojamas – kalakutienos faršas. Manoma, kad kalakutiena itin reikalinga žmogaus organizmui – ne tik turi daug baltymų ir seleno, bet ir gerina miego kokybę bei padeda kovoti su depresija. Tai šias Velykas siūlau jums išbandyti šiuos Kalakutienos maltinius, patiekti galite su grikiais ir daug daržovių.
Check out this recipeAš paėmiau kiaulieną, savo mėgstamą sūrį, žoleles, česnaką, prieskonius ir pagaminau skaniausius suktinukus.Čečilas yra tradicinis armėnų virtuvės ir Rytų Anatolijos sūris. Jis populiarus ir Turkijoje. Dėl mažo riebalų kiekio čečilas dažnai naudojamas kaip dietinis maistas.
Check out this recipeToks rimtas ir ūkiškas receptas. Gal kaip tik tokio dairotės Velykų pietums? Mūsų šeimoje Velykų pusryčiai prasideda margučių daužymu, paskui valgome virtą liežuvį, karkos vyniotinį su naminiais krienais ir balta mišraine. Čia klasikų klasika, bet man ji patinka. O koks patiekalas neatsiejamas nuo jūsų Velykų stalo?Pietums kartais kepame vištą arba žąsį, kartais didžiulį kumpio gabalą. O dabar išbandžiau puikų receptą, tarsi generalinė repeticija – troškinta karka aluje.Labai gaila, kad karka nuotraukose tokia nefotogeniška, bet skonio prasme, labai skanu, nors ir neišvaizdu.
Check out this recipeVišta yra vienas seniausių prijaukintų paukščių. Maždaug 600 m. pr. m. e. Babilono raižiniuose atsirado šio paukščio kaip mėsos šaltinio vaizdų. Vištiena taip pat buvo viena iš labiausiai paplitusių mėsos rūšių viduramžiais. Šiuo metu visų esamų vištienos patiekalų suskaičiuoti neįmanoma. Vištiena tapo pagrindiniu greito maisto gaminiu ir ruošiama įvairiais būdais – kepama, verdama, rūkoma ir troškinama.
Check out this recipePrie vištienos puikiai tiks ryžiai, kurie bus ypatingai skanūs susimaišę su ją gaminant likusiu padažu. Jeigu norite kiek sutirštinti padažą, galite padaryti taip: sumaišykite šaukštelį krakmolo ar miltų su šaukšteliu vandens, įplakite į verdantį padažą ir pavirkite keletą minučių, kol padažas sutirštės.
Check out this recipeJaukumo, paprastumo ir skonio viršūnė – taip apibudinsiu šios nuostabios vištienos receptą. Tai labai pikantiška ir skani glazūra.
Check out this recipe