Kiaulienos šonkauliukai kepti orkaitėje


Receptai
Kiaulienos šonkauliukai Kanadietiškai
Publikuota:

Kiaulienos šonkauliukų receptas Kanadietiškai
Kanadą dar nepavyko aplankyti, bet sako, kad šis receptas iš garsaus Monrealio restorano. Esu tikra, kad pakartoti šį receptą namuose tikrai pavyks.
Reklama
Ingredientai:
- 1 kg Kiaulienos šonkauliukai
- 100 g Obuolių tyrė
- 100 g Pomidorų pasta - tiks geras pomidorų padažas
- ½ vnt. Citrina
- 3 v.š. Rudasis cukrus
- 3 v.š. Sojos padažas
- ½ a.š. Juodieji pipirai
- 2 a.š. Malta paprika
- ½ a.š. Česnako milteliai
- ½ a.š. Cinamonas
Paruošimas:
- Sumaišykite obuolių tyrę su pasta (galite naudoti pomidorų padažą), ruduoju cukrumi, sojų padažu, pipirais, paprika, česnaku, cinamonu ir citrinos sultimis.
- Šonkauliukus supjaustome palei kaulus (aš kepiau nepjaustytus, taip gražiau), gerai sumaišome su padažu ir dedame į uždarą indą ir į šaldytuvą 1-12 val., kad pasimarinuotų (aš marinavau per naktį).
- Dėti į kepimo skardą ar formą, sandariai uždengkite folija ir pašaukite į iki 220℃ laipsnių įkaitintą orkaitę 1-1,5 val.
- Kas 20-30 minučių sutepkite šonkauliukus likusiu padažu. Jei išsiskiria daug sulčių, būtinai jas nupilkite.
- Po 50-60 minučių nuimkite foliją ir kepkite, kol mėsa apskrus.
- Likusį padažą užvirkite puode ar kitame ugniai atspariame inde, kad cukrus išgaruotų ir patiekite kartu su šonkauliukais.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
