Receptai
Apelsinų sultimis ir garstyčiomis glazūruota vištiena
Publikuota:
Apelsinų sultimis ir garstyčiomis glazūruota vištiena
Jaukumo, paprastumo ir skonio viršūnė - taip apibudinsiu šios nuostabios vištienos receptą. Tai labai pikantiška ir skani glazūra.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
- 10 vnt. Vištienos kulšelės
- 6 skiltelės Česnakai
- 4 v.š. Sviestas - minkštas
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
- Bazilikas - pagal skonį
- Rozmarinas - pagal skonį
- Čiobrelis - pagal skonį
- 6 v.š. Apelsinų sultys
- 2 v.š. Garstyčios - grūdėtos
- 2 v.š. Rudasis cukrus
- 2 v.š. Sviestas - ištirpintas
Paruošimas:
- Česnaką susmulkiname, sumaišome su druska, pipirais, prieskoniais. Šiuo mišiniu įtriname blauzdeles, dedame į kepimo skardą ir paliekame bent valandai pasimarinuoti.
- Dedame blauzdeles į įkaitintą 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepame apie 20 min.
- Tuo tarpu sumaišome visus glazūros ingridientus. Maišome, kol ištirps cukrus.
- Po 20 min. sumažiname teperatūrą iki 170 laipsnių. Aptepame glazūra vištieną (pasiliekame truputį aptepimui dar vienam kartui) ir šauname kepti dar 10 min.Vėl po 10 min. aptepame glazūra ir dar pakepame apie 15 min. kol gražiai apskrunda.
Reklama
Pastabos
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!