
Receptai
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
Vištiena su daržovėmis yra pagrindinis patiekalas ir garnyras. Jame puikiai dera skoniai ir aromatai. Mėsa gaunasi tokia minkšta, kad tiesiog tirpsta burnoje.
Sužinosite: Išskleisti
Vištiena su daržovėmis yra pagrindinis patiekalas ir garnyras. Jame puikiai dera skoniai ir aromatai. Mėsa gaunasi tokia minkšta, kad tiesiog tirpsta burnoje.

Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
Įrankiai
Ingredientai:
- 4 vnt. Česnakai skiltelės
- Krapai pagal skonį
- 150 ml Sojos padažas
- 1 vnt. Morkos
- 300 g Žiediniai kopūstai
- 200 g Žaliosios pupelės šparaginės
- 10 vnt. Vištienos kulšelės
- 200 g Brokoliai šaldyti
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Paruoškite mėsą
- Nuplaukite ir išdžiovinkite vištienos blauzdeles. Šiame recepte blauzdeles galima pakeisti sparneliais arba vištienos krūtinėlėmis. Įdėkite mėsą į gilų dubenį, įberkite nedidelį žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Supilkite sojos padažą.
Užmarinuokite vištieną
- Į dubenį su mėsa supilkite sojų padažą. Išspauskite česnaką ir sudėkite į vištieną. Pamaišykite blauzdeles, kol marinatas jas padengs tolygiai. Palikite vištieną pasimarinuoti 30 minučių. Mėsa taps švelnesnė ir persmelkta prieskonių aromato.
Paruoškite daržoves
- Visas daržoves gerai nuplaukite. Morkas nuvalykite ir supjaustykite plonais pailgais griežinėliais, šparagines pupeles šiek tiek pasmulkinkite, žiedinį kopūstą išardykite į nedidelius žiedynus. Į šviežias daržoves suberkite šaldytus brokolius arba šaldytų daržovių mišinio.
Sudėkite daržoves į maišelį
- Kepimo maišelis ar rankovė neleidžia mėsai išdžiūti, o daržovės išlieka sultingos. Paruoškite reikiamo dydžio rankovę, iš vienos pusės sutvirtinkite ją segtuku. Supilkite daržoves į rankovę ir paskirstykite jas lygiu sluoksniu.
Sudėkite mėsą
- Ant daržovių uždėkite marinuotas blauzdeles. Padažą, kuriame marinavosi, užpilkite ant mėsos. Daržovių atskirai sūdyti nereikia. Uždarykite antrąjį rankovės kraštą fiksatoriumi.