Receptai
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
Vištiena su daržovėmis yra pagrindinis patiekalas ir garnyras. Jame puikiai dera skoniai ir aromatai. Mėsa gaunasi tokia minkšta, kad tiesiog tirpsta burnoje.
Publikuota:
Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis
Višta yra vienas seniausių prijaukintų paukščių. Maždaug 600 m. pr. m. e. Babilono raižiniuose atsirado šio paukščio kaip mėsos šaltinio vaizdų. Vištiena taip pat buvo viena iš labiausiai paplitusių mėsos rūšių viduramžiais. Šiuo metu visų esamų vištienos patiekalų suskaičiuoti neįmanoma. Vištiena tapo pagrindiniu greito maisto gaminiu ir ruošiama įvairiais būdais – kepama, verdama, rūkoma ir troškinama.
Įrankiai
Kepimo rankovė
Reklama
Ingredientai:
- 4 vnt. Česnakai - skiltelės
- Krapai - pagal skonį
- 150 ml Sojos padažas
- 1 vnt. Morkos
- 300 g Žiediniai kopūstai
- 200 g Žaliosios pupelės - šparaginės
- 10 vnt. Vištienos kulšelės
- 200 g Brokoliai - šaldyti
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
Paruoškite mėsą
- Nuplaukite ir išdžiovinkite vištienos blauzdeles. Šiame recepte blauzdeles galima pakeisti sparneliais arba vištienos krūtinėlėmis. Įdėkite mėsą į gilų dubenį, įberkite nedidelį žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Supilkite sojos padažą.
Užmarinuokite vištieną
- Į dubenį su mėsa supilkite sojų padažą. Išspauskite česnaką ir sudėkite į vištieną. Pamaišykite blauzdeles, kol marinatas jas padengs tolygiai. Palikite vištieną pasimarinuoti 30 minučių. Mėsa taps švelnesnė ir persmelkta prieskonių aromato.
Paruoškite daržoves
- Visas daržoves gerai nuplaukite. Morkas nuvalykite ir supjaustykite plonais pailgais griežinėliais, šparagines pupeles šiek tiek pasmulkinkite, žiedinį kopūstą išardykite į nedidelius žiedynus. Į šviežias daržoves suberkite šaldytus brokolius arba šaldytų daržovių mišinio.
Sudėkite daržoves į maišelį
- Kepimo maišelis ar rankovė neleidžia mėsai išdžiūti, o daržovės išlieka sultingos. Paruoškite reikiamo dydžio rankovę, iš vienos pusės sutvirtinkite ją segtuku. Supilkite daržoves į rankovę ir paskirstykite jas lygiu sluoksniu.
Sudėkite mėsą
- Ant daržovių uždėkite marinuotas blauzdeles. Padažą, kuriame marinavosi, užpilkite ant mėsos. Daržovių atskirai sūdyti nereikia. Uždarykite antrąjį rankovės kraštą fiksatoriumi.
Video
Reklama
Pastabos
Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis.
Maistingumas
Kalorijos: 173kcal
Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!