Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru arba paprasčiau tariant aguonų pynė yra tradicinis europietiškas desertas, kurio kilmės šalis priskiriama Lenkijai. Tai nepaprastai gardus desertas su šlapiu aguonų bei razinų įdaru. Tiesiog tirpsta burnoje.
Pirmiausia pasiruošiame įdara. Aguonų sėklas reikia smulkiai sumalti, tuomet užpilti šiltu - kaitintu pienu (leiskite jam užvirti). Atidėti 15 min, kad aguonos suminkštėtų. Tuo metu sumaišyti kokosų aliejų, grietinėlę, cukrų, cinamoną, vanilę, razinas ir chia sėklas. Įmaišyti aguonas ir viska labai gerai išmaišius atidėkite į šaldytuvą.
Ruošiame tešlą
Į didelį dubenį sudėkite išsijotus miltus, mieles, druską ir cukrų.
Gerai išmaišyti. Įpilti pašildyto pieno ir šaukštu įmaišykite į sausus ingredientus.
Įmaišyti ištirpintą kokosų aliejų. Iš pradžių tešla gali pasirodyti per riebi, tačiau netrukus aliejaus perteklius įsigers į miltus.
Tešla turi būti elastinga ir lygi. Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Atidėkite šiltoje vietoje 1,5–2 val., kol ši padvigubės.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
Vyniotinio paruošimas
Tešlą iškočiokite į didelį 3 mm storio stačiakampį.
Ant iškočiotos tešlos paviršiaus paskleiskite įdarą, palikdami 2 cm kraštą iš visų pusių.
Tešlą susukite į vyniotinį.
Kepkite apie 30 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti prieš pilant glajų.