
Receptai
Aguonų vyniotinis
Publikuota:

Aguonų vyniotinis Kalėdoms
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru arba paprasčiau tariant aguonų pynė yra tradicinis europietiškas desertas, kurio kilmės šalis priskiriama Lenkijai. Tai nepaprastai gardus desertas su šlapiu aguonų bei razinų įdaru. Tiesiog tirpsta burnoje.
Įrankiai
Reklama
Ingredientai:
Aguoniniam įdarui
- 150 g Aguonos
- 120 ml Augalinis pienas
- 2 a.š. Kokosų aliejus
- 2 v.š. Plakta grietinėlė
- 70 g Cukrus
- ½ a.š. Cinamonas
- 1 a.š. Vanilės ekstraktas
- 50 g Razinos
- 1 v.š. Chia sėklos - 15 min. išmirkytu verdančiame vandenyje
Tešlai
- 125 g Kvietiniai miltai
- 7 g Sausos mielės
- 60 ml Augalinis pienas - pašildytas
- 2 v.š. Kokosų aliejus
- 2 v.š. Cukrus
- 1 žiupsnelis Druska
Glajui
- 100 g Cukraus pudra
- 1 vnt. Citrinos sultys
Paruošimas:
Ruošiame aguonas
- Pirmiausia pasiruošiame įdara. Aguonų sėklas reikia smulkiai sumalti, tuomet užpilti šiltu - kaitintu pienu (leiskite jam užvirti). Atidėti 15 min, kad aguonos suminkštėtų. Tuo metu sumaišyti kokosų aliejų, grietinėlę, cukrų, cinamoną, vanilę, razinas ir chia sėklas. Įmaišyti aguonas ir viska labai gerai išmaišius atidėkite į šaldytuvą.
Ruošiame tešlą
- Į didelį dubenį sudėkite išsijotus miltus, mieles, druską ir cukrų.
- Gerai išmaišyti. Įpilti pašildyto pieno ir šaukštu įmaišykite į sausus ingredientus.
- Įmaišyti ištirpintą kokosų aliejų. Iš pradžių tešla gali pasirodyti per riebi, tačiau netrukus aliejaus perteklius įsigers į miltus.
- Tešla turi būti elastinga ir lygi. Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu. Atidėkite šiltoje vietoje 1,5–2 val., kol ši padvigubės.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.
Reklama

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
