Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Baravykai su grietinėlės padažu - ypač skanūs
Karolina Puodžiūtė
Šis baravykų su grietinėlės padažu receptas – arčiausiai klasikos ir tradicijų. Skaniausia taip ruoštus baravykus derinti su
virtomis bulvėmis
, tačiau išbandykite ir su spageti makaronais, grikiais ar kitu garnyru.
5
| 1 įvertinimas
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
40
minutes
mins
Kategorija
Grybų patiekalai
Virtuvė
Lietuvos virtuvė
,
Pasaulio virtuvė
Servings
4
asmenims
Alergenai
Ingredientai
1x
2x
3x
1
litras
Baravykai
½
vnt.
Svogūnai
100
g
Rūkyta šoninė
200
ml
Grietinėlė
Krapai
-
švieži pagal skonį
1
v.š.
Kvietiniai miltai
Žalieji svogūnai
-
laiškai
Druska
-
pagal skonį
Juodieji pipirai
-
pagal skonį
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas
Supjaustykite šoninę ir kepkite keptuvėje, kol truputį pasilydys, išsiskirs riebalai.
Kepkite smulkiai pjaustytą svogūną.
Baravykus nuvalykite, supjaustykite gabalėliais. Dėkite kepti.
Uždenkite ir kepkite 5-7 minutes.
Įpilkite grietinėlę, leiskite jai užvirti. Tada uždenkite ir dar keletą minučių patroškinkite, kol visi skoniai susijungs.
Jei norite tirštesnio padažo, įdėkite nubrauktą šaukštą miltų.
Pagardinkite šviežiais krapais,
druska
, pipirais. Galima įpjaustyti šviežių svogūno laiškų.
Patiekite su šviežiomis virtomis bulvėmis.
Proga
Pietums
,
Vakarienei
Patiko receptas?
Parašykite žemiau
komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė