Imu 2 cukinijas ir šiek tiek maltos mėsos. Įprastų bulvinių blynų nebekepu: kai būna sezonas, naudoju tik šį receptą. Išmokime gaminti bulvinius blynus ne tik iš bulvių, bet ir iš cukinijų.
Nuimkite cukinijų kotelius ir susmulkinkite stambia tarka. Cukinijų masę pasūdyti, išmaišyti ir palikti 10 min.
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš bulvių ir cukinijų išspauskite sultis. Smulkiai nuluptas morkas sutarkuokite ir sudėkite į dubenį su moliūgų ir bulvių mišiniu.
Į daržovių mišinį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą bulviniams blynams.
Į maltą mėsą įdėkite porą skiltelių česnako ir susmulkintų petražolių. Taip pat į mėsą reikėtų įberti mėgstamų prieskonių ir druskos pagal skonį.
Į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi po šaukštą dėkite nedidelius tešlos blynelius. Iš faršo rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir dedame ant kiekvieno blynelio.
Tada tešlą dėkite ant faršo ir sandariai uždarykite įdarą į vidų. Kepkite blynus iš kiekvienos pusės 5-7 minutes ant vidutinės ugnies po dangčiu.
Tokius blynus galite gaminti ir be mėsos, tada tešlą tiesiog sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.