Go Back
+ servings
Cukinijų blynai su malta mėsa

Cukinijų blynai su malta mėsa

Karolina Puodžiūtė
Imu 2 cukinijas ir šiek tiek maltos mėsos. Įprastų bulvinių blynų nebekepu: kai būna sezonas, naudoju tik šį receptą.
Išmokime gaminti bulvinius blynus ne tik iš bulvių, bet ir iš cukinijų.
5 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Papildomas laikas10 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai
Kiaušiniai

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Nuimkite cukinijų kotelius ir susmulkinkite stambia tarka. Cukinijų masę pasūdyti, išmaišyti ir palikti 10 min.
  • Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš bulvių ir cukinijų išspauskite sultis. Smulkiai nuluptas morkas sutarkuokite ir sudėkite į dubenį su moliūgų ir bulvių mišiniu.
  • Į daržovių mišinį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  • Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą bulviniams blynams.
  • Į maltą mėsą įdėkite porą skiltelių česnako ir susmulkintų petražolių. Taip pat į mėsą reikėtų įberti mėgstamų prieskonių ir druskos pagal skonį.
  • Į keptuvę su karštu augaliniu aliejumi po šaukštą dėkite nedidelius tešlos blynelius. Iš faršo rankomis formuojame nedidelius kotletukus ir dedame ant kiekvieno blynelio.
  • Tada tešlą dėkite ant faršo ir sandariai uždarykite įdarą į vidų. Kepkite blynus iš kiekvienos pusės 5-7 minutes ant vidutinės ugnies po dangčiu.
  • Tokius blynus galite gaminti ir be mėsos, tada tešlą tiesiog sudėkite į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: