Toks rimtas ir ūkiškas receptas. Gal kaip tik tokio dairotės Velykų pietums? Mūsų šeimoje Velykų pusryčiai prasideda margučių daužymu, paskui valgome virtą liežuvį, karkos vyniotinį su naminiais krienais ir balta mišraine. Čia klasikų klasika, bet man ji patinka. O koks patiekalas neatsiejamas nuo jūsų Velykų stalo?Pietums kartais kepame vištą arba žąsį, kartais didžiulį kumpio gabalą. O dabar išbandžiau puikų receptą, tarsi generalinė repeticija – troškinta karka aluje.Labai gaila, kad karka nuotraukose tokia nefotogeniška, bet skonio prasme, labai skanu, nors ir neišvaizdu.
Ketaus puodą įkaitiname. Pilame aliejaus, sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės. Dedame karką, užpilame sultiniu ir alumi.
Troškiname įkaitintoje orkaitė iki 150 ℃ uždengus dangčiu apie 2,5 val. Karką patepame granatų sirupu ir kepame dar iki 190 ℃ įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. kol gražiai apskrus.
Mes valgėme su bulvių koše, troškintais raugintais kopūstais, marinuotomis daržovėmis. Jūs garnyrą rinkitės pagal savo skonį, puikiai tiks ir orkaitėje keptos bulvės, ir šviežios daržovės.