Keptos bulvės su voveraitėmis
Karolina Puodžiūtė
Jei naudosite šviežias bulves, patiekalas gausis ypač skanus ir aromatingas.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Neleisk ekranui užmigti!
Nuvalykite voveraites nuo miško šiukšlių. Dideles supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, mažas palikite sveikas.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną 4-5 minutes.
Sudėkite voveraites ir pakepinkite 15 minučių.
Į grybus ir svogūnus sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytas bulves.
Kepkite dar 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Bulvės turi tapti minkštos.
Likus 5 minutėms iki paruošimo, įberkite druskos ir pipirų.
Voveraitės padeda palaikyti imuninę sistemą, gerina akių sveikatą ir skatina energijos gamybą organizme.
- Vitaminai: B grupės vitaminai (B2, B3), D2, A (beta-karotinas).
- Mineralai: kalis, geležis, varis, cinkas.