
Receptai
Keptos bulvės su voveraitėmis
Publikuota:
Voveraitės yra maistingi grybai, turintys mažai kalorijų, bet daug naudingų medžiagų. Jos yra geras baltymų ir skaidulų šaltinis. Voveraitėse gausu vitaminų ir mineralų.

Keptos bulvės su voveraitėmis
Jei naudosite šviežias bulves, patiekalas gausis ypač skanus ir aromatingas.
Reklama
Ingredientai:
- 500 g Bulvės
- 500 g Voveraitės
- 2 vnt. Svogūnai
- Augalinis aliejus - kepimui
- Druska - pagal skonį
- Juodieji pipirai - pagal skonį
Paruošimas:
- Nuvalykite voveraites nuo miško šiukšlių. Dideles supjaustykite pusiau arba ketvirčiais, mažas palikite sveikas.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną 4-5 minutes.
- Sudėkite voveraites ir pakepinkite 15 minučių.
- Į grybus ir svogūnus sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytas bulves.
- Kepkite dar 20 minučių, retkarčiais pamaišydami. Bulvės turi tapti minkštos.
- Likus 5 minutėms iki paruošimo, įberkite druskos ir pipirų.
Reklama
Pastabos
Voveraitės padeda palaikyti imuninę sistemą, gerina akių sveikatą ir skatina energijos gamybą organizme.
- Vitaminai: B grupės vitaminai (B2, B3), D2, A (beta-karotinas).
- Mineralai: kalis, geležis, varis, cinkas.

Išbandei receptą?Parašyk žemiau komentaruose, ar pavyko!
Rekomenduojame pasigaminti:
