Švieži česnakai, pomidorai, žolelių ir citrinų padažas tikriausiai tobuliausiai tinka su makaronais. Česnakas padažui suteikia aitrumo, prinokę pomidorai - saldumo, šviežios žolelės - kvapų, nuostabios citrinos - rūgštumo ir dilgčiojimo, o pikantiškos , žalios pistacijos - dar daugiau traškumo! Atsimenu kai lankiausi Sicilijoje, gidas pasakojo, kad geriausios pistacijos dera Etnos šlaituose, pasisekė ir man ten apsilankyti. Tikrai, kur pažvelgsi prekystaliai buvo nukrauti pistacijomis, jų kremu - žinoma įsigijau ir aš tada. Ir iki pat dabar - na nerandu tokios geros kokybės pistacijų. Šis lengvai pagaminamas Sicilijos įkvėptas patiekalas man yra tikras skanėstas, kuriuo norisi pasilepinti lėtai, be skubėjimo. Kviečiu ir jus įnešti šiektiek saulės į savo virtuves!
Pistacijas sugrūskite grūstuvėje į miltus ir atidėkite.
Pagal nurodymus ant pakuotės išvirkite makaronus sūdytame vandenyje.
Kol jie verda pasiruoškite padažą. Nulupkite česnako skilteles, sutrinkite jas. Į sutrintus įdėkite žiūbsnį jūros druskos ir vėl gerai ištrinkite. Sudėkite ištrintą česnaką į dubenį. Ant jo, smulkia tarka sutarkuokite citrinos žievelę, pekoriną ar parmezaną, išspauskite citrinos sultis, įpilkite 4 šaukštus aliejaus.
Nuskabykite, smulkiai sukapokite ir suverkite žolelių lapelius. 1 cm gabaliukais supjaustykite pomidorus ir sudėję į dubenį, viską išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos , įberkite šiektiek juodųjų pipirų.
Išvirusius makaronus, su šiektiek nuoviro žnyplėmis atsargiai išgriebkite tiesiai į dubenį su padažu. Gerai išmaišykite, jei per tiršta, įpilkite dar truputį nuoviro. Serveruokite makaronus dubeneliuose, gausiai pabarstę pistacijomis ir sūriu. Skanaus!