Go Back
+ servings
Marmuriniai įdaryti kiaušiniai

Marmuriniai įdaryti kiaušiniai

Karolina Puodžiūtė
Šie marmuriniai įdaryti kiaušiniai atrodo itin įspūdingai dėl neįprasto rašto, kurį galima sukurti naudojant natūralų dažiklį – šaldytas mėlynes. Tai elegantiškas užkandis, kuris puikiai tiks bet kokiai progai, nustebins svečius ir taps šventinio stalo puošmena.
5 | 2 įvertinimai
Servings 2 asmenims
Alergenai
Kiaušiniai

Ingredientai
  

Paruošimas
 

  • Į puodą įdėkite kiaušinius ir mėlynes, užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir virkite ant stiprios ugnies 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių.
  • Šaukštu švelniai padaužykite kiaušinius keliose vietose, kad susidarytų įtrūkimai. Grąžinkite juos į puodą su mėlynėmis ir vandeniu. Kai kiaušiniai atvės, įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms.
  • Atsargiai nulupkite kiaušinius ir perpjaukite per pusę. Išimkite trynius. Sumaišykite juos su avokado minkštimu, vasabiu, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  • Įdarykite kiaušinių baltymus paruoštu įdaru. Pagal pageidavimą pabarstykite sezamo sėklomis. Užkandį patiekite iš karto, nes laikui bėgant raštas gali išblukti.

Pastabos

Dažniausiai užduodami klausimai

  1. Ar galima naudoti kitus natūralius dažiklius vietoje mėlynių? Taip, galite naudoti burokėlių sultis ar ciberžolės vandenį kitokiam spalviniam efektui.
  2. Kaip ilgai galima laikyti paruoštus kiaušinius? Geriausia vartoti iš karto, bet šaldytuve jie gali būti laikomi iki 1 dienos.
  3. Kuo pakeisti vasabį, jei jis per aštrus? Galite naudoti švelnesnę krienų ar garstyčių versiją.
  4. Ar galima naudoti šviežias mėlynes vietoje šaldytų? Taip, tačiau šaldytos mėlynės geriau išskiria savo spalvą.
  5. Ar galima avokadą pakeisti kitu ingredientu? Taip, vietoje avokado galite naudoti kreminį sūrį arba majonezą.
mitybos planai
Patiko receptas?Parašykite žemiau komentaruose!

Rekomenduojame pasigaminti: