Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Miško grybų paštetas
Karolina Puodžiūtė
Paskutinės kelionės į mišką rezultatas buvo mažas krepšelis su baravykais, raudonikiais ir voveraitėmis. Iš viso gavosi kiek daugiau nei 1 kg. Ilgai negalvodama paruošiau miško grybų paštetą. Šis užkandis niekada nenuvilia.
4
| 1 įvertinimas
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
35
minutes
mins
Total Time
50
minutes
mins
Kategorija
Grybų patiekalai
,
Užkandžiai
,
Užtepėlės
Virtuvė
Pasaulio virtuvė
Servings
5
asmenims
Alergenai
Ingredientai
1x
2x
3x
1
kg
Grybai
-
miško
2
vnt.
Svogūnai
60
g
Sviestas
100
g
Tepamas sūris
Muskatas
-
ant peilio galo
½
a.š.
Juodieji pipirai
½
a.š.
Kalendra
-
malta
Druska
-
pagal skonį
3
l
Vanduo
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Paruošimas
Miško grybus nuvalykite, nuplaukite ir sudėkite į puodą.
Įpilkite šalto vandens ir virkite 20 minučių po užvirimo.
Grybus nusausinkite kiaurasamtyje ir nuplaukite.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
Dėkite į keptuvę su aliejumi ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Sudėkite virtus grybus ir viską kartu kepkite 10 minučių.
Keptus grybus ir kreminį sūrį sudėkite į maišytuvo dubenį.
Įberkite druskos, prieskonių ir sutrinkite iki vientisos masės.
Proga
Pietums
,
Vakarienei
Patiko receptas?
Parašykite žemiau
komentaruose!
Rekomenduojame pasigaminti:
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė