Go Back
+ servings
Paruoštas obuolių ir kriaušių kompotas

Obuolių ir kriaušių kompotas žiemai

Karolina Puodžiūtė
Obuolių kompotą su kriaušėmis galima padaryti originalesnį, įdėjus smulkintos citrinos žievelės, porą mėtų šakelių ar cinamono lazdelę (geriausia ne viską kartu, o vieną iš mano siūlomo varianto).
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients
  

Instructions
 

  • Paruoškite stiklainį kompotui. Kruopščiai nuplaukite, tada sterilizuokite bet kokiu patogiu būdu. Nuplaukite dangtelį. Leiskite stiklainiui ir dangteliui išdžiūti.
  • Kriaušes ir obuolius nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Supjaustykite pusiau ir išimkite šerdį bei sėklas. Kriaušių ir obuolių minkštimą supjaustykite stambiais griežinėliais.
  • Į puodą supilkite geriamąjį vandenį, suberkite cukrų ir užvirinkite. Virkite 3 minutes. Sudėkite pjaustytus obuolius ir kriaušes. Vėl užvirinkite. Įpilkite citrinos rūgšties. Virkite 5 minutes.
  • Į paruoštą stiklainį supilkite kaušelį sirupo ir švelniai pasukant, pašildykite stiklainį iš vidaus. Tada atsargiai per platų piltuvą supilkite obuolių ir kriaušių kompotą į stiklainį.
  • Obuolių ir kriaušių kompoto stiklainį uždarykite dangteliu ir užsukite. Apverskite ant dvigubai sulankstyto rankšluosčio. Leiskite kompotui visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
    Paruoštas obuolių ir kriaušių kompotas

Notes

Obuolių ir kriaušių kompotą papildykite uogomis (avietėmis, braškėmis, juodaisiais ir raudonaisiais serbentais): tai pagerins ir gėrimo išvaizdą, ir, žinoma, skonį bei aromatą.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: