Go Back
+ servings
Paprasta Velykų boba

Paprasta Velykų boba

Karolina Puodžiūtė
Būtent šią velykų bobą kepė mano močiutė ir prosenelė, bobos skonį prisimenu iš vaikystės. Vienintelis dalykas, kurį pakeičiau recepte, sumažinau visus ingredientus per pusę ir įdėjau citrinos žievelės.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Papildomas laikas1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 40 minutes
Kategorija Pyragai
Servings 12 asmenims

Equipment

Plaktuvas
Kočėlas
Popierinė forma pyragui

Ingredients
  

Instructions
 

  • Mieles ištirpinkite šiltame piene ir meduje, kol susidarys purios putos.
  • Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė padidės.
  • Supilkite grietinę, minkštą sviestą, 2 citrinų žievelę ir mielių mišinį ir toliau plakite.
  • Suberkite persijotus miltus, druską ir minkykite tešlą.
  • Įį tešlą įmaišykite išmirkytus džiovintus vaisius.
  • Uždenkite tešlą plėvele ir pastatykite šiltai, kad pakiltų (tešlos tūris turėtų padidėti bent 2 kartus)!
  • Pakilusią tešlą dėkite į formeles (naudojau popierines, gavosi 6 vienetai) ir palikite kambario temperatūroje dar 30 min.
  • Kepti 180 ℃ laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
    Paprasta Velykų boba
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: