Go Back
Print
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Paprasta Velykų boba
Karolina Puodžiūtė
Būtent šią velykų bobą kepė mano močiutė ir prosenelė, bobos skonį prisimenu iš vaikystės. Vienintelis dalykas, kurį pakeičiau recepte, sumažinau visus ingredientus per pusę ir įdėjau citrinos žievelės.
4
| 1 įvertinimas
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
50
minutes
mins
Papildomas laikas
1
hour
hr
30
minutes
mins
Total Time
2
hours
hrs
40
minutes
mins
Kategorija
Pyragai
Virtuvė
Pasaulio virtuvė
Servings
12
asmenims
Equipment
Plaktuvas
Kočėlas
Orkaitė
Popierinė forma pyragui
Ingredients
1x
2x
3x
1½
kg
Kvietiniai miltai
500
ml
Pienas
500
g
Cukrus
200
g
Grietinė
250
g
Sviestas
-
minkštas
4
vnt.
Kiaušiniai
14
g
Sausos mielės
50
g
Medus
1
a.š.
Druska
2
vnt.
Citrina
-
žievelė
400
g
Džiovinti vaisiai
-
nebūtina
Gaminimo režimas
Neleisk ekranui užmigti!
Instructions
Mieles ištirpinkite šiltame piene ir meduje, kol susidarys purios putos.
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė padidės.
Supilkite grietinę, minkštą sviestą, 2 citrinų žievelę ir mielių mišinį ir toliau plakite.
Suberkite persijotus miltus, druską ir minkykite tešlą.
Įį tešlą įmaišykite išmirkytus džiovintus vaisius.
Uždenkite tešlą plėvele ir pastatykite šiltai, kad pakiltų (tešlos tūris turėtų padidėti bent 2 kartus)!
Pakilusią tešlą dėkite į formeles (naudojau popierines, gavosi 6 vienetai) ir palikite kambario temperatūroje dar 30 min.
Kepti 180 ℃ laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Proga
Pietums
,
Pusryčiams
,
Vakarienei
,
Velykiniai patiekalai
Tried this recipe?
Let us know
how it was!
Rekomenduojame pasigaminti:
10 patiekalų velykoms
Kiaušinių dažymas
Salotos velykoms
Mišrainės velykoms
Mėsos patiekalai velykoms
Silkė velykoms
Tortai velykoms
Beatos užtepėlės
Beatos obuolių pyragas
Greiti užkandžiai svečiams
Gaivi krabų lazdelių mišrainė