Purūs blynai be kiaušinių su kefyru – mėgausitės iki paskutinio kąsnio
Karolina Puodžiūtė
Šie blynai su kefyru yra minkšti, purūs ir lengvai pagaminami. Kefyras suteikia jiems švelnią tekstūrą ir malonų rūgštelės poskonį, o be kiaušinių paruošta tešla išlieka lengva. Puikus pasirinkimas pusryčiams ar lengvam užkandžiui su uogiene, medumi ar grietine.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!
Paruoškite tešlą: Lengvai pašildykite kefyrą, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas.
Į pusę kefyro suberkite sodą ir išplakite.
Sudėkite cukrų, druską ir persijotus miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite likusį šiltą kefyrą, dar kartą gerai išmaišykite.
Įpilkite augalinį aliejų ir palikite tešlą pastovėti 15 minučių.
Kepkite blynus: Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi.
Supilkite nedidelį kiekį tešlos ir tolygiai paskirstykite keptuvėje.
Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Kepant kartais vėl patepkite keptuvę aliejumi, kad blynai nepriliptų.
Patiekite: Patiekite su mėgstamais priedais: medumi, uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galima naudoti augalinį kefyrą? Taip, galite naudoti sojų, avižų ar migdolų kefyrą, bet gali šiek tiek keistis blynų tekstūra.
Ką daryti, jei tešla per tiršta? Įpilkite šiek tiek papildomo kefyro arba vandens ir gerai išmaišykite.
Ar galima blynus kepti be aliejaus? Taip, bet reikės naudoti nelimpančią keptuvę.
Kodėl blynai ne tokie purūs, kaip tikėjausi? Įsitikinkite, kad kefyras buvo šiltas ir kad soda gerai sureagavo su rūgštimi.
Kaip laikyti blynus, jei jų liko? Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų, o prieš valgant pašildykite keptuvėje.