Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite kepimo formą riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.
Dubenyje išmaišykite miltus, druską, cukrų, žaliosios citrinos žievelę bei kepimo miltelius.
Atskirai išplakite kiaušinį bei atskirame dubenėlyje sutrinkite bananą su vienu arbatiniu šaukšteliu žaliosios citrinos sulčių.
Padarykite miltų mišinio viduryje duobutę, į ją sukrėkite kreminį sūrį, gerai išplaktą kiaušinį, razinas bei banano tyrę. Viską po truputį išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į kepimo formą, šaukštu išlyginkite būsimo pyrago viršų ir pašaukite. Kepkite 40 – 45 minutes.
Paruoškite sirupą: sumaišykite 115 g cukraus pudros kartu su trimis arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
Paruoškite cukraus pudros užpilą pyrago viršui: sumaišykite 115 g cukraus pudros su dviem šaukšteliais žaliosios citrinos sulčių.
Kai pyragas iškeps, atvėsinkite jį dešimčiai minučių, o tada išimkite iš kepimo formos. Pyrago dugną apliekite sirupu ir palaukite, kol jis susigers. Tada apverskite ir apipilkite pyrago viršų užpilu, apibarstykite tarkuota žaliosios citrinos žievele ir padėkite į šiltą orkaitę 5 minutėms, kad išgaruotų nereikalingas skystis ir užpilas sukietėtų.
Jei turite noro, viršų galima dekoruoti džiovintais bananais, žaliosios citrinos sultis bei žievelę keisti apelsino sultimis bei žievele, o razinas – džiovintais smulkintais abrikosais.