Go Back
+ servings
Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

Pyragas su žaliosiomis citrinomis ir bananais

Karolina Puodžiūtė
Labai labai skanus pyragas, ypatingas, nepakartojamas. Konsistencija primena morkų pyragą, bet šis – daug turtingesnis savo skonių visuma. Tik, kaip jau minėjau, tą ypatingąjį skonį jis įgaus tik Muscovado cukraus pagalba (tamsus nevalytas cukranendrių cukrus), todėl paprastu cukrumi keisti nerekomenduoju.
3 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Papildomas laikas20 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Kategorija Desertai, Pyragai
Servings 5 asmenims

Equipment

Kepimo forma
Plaktuvas

Ingredients
  

Tešlai:

Pyrago dekoravimui ir sirupui:

Instructions
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir ištepkite kepimo formą riebalais arba išklokite kepimo popieriumi.
  • Dubenyje išmaišykite miltus, druską, cukrų, žaliosios citrinos žievelę bei kepimo miltelius.
  • Atskirai išplakite kiaušinį bei atskirame dubenėlyje sutrinkite bananą su vienu arbatiniu šaukšteliu žaliosios citrinos sulčių.
  • Padarykite miltų mišinio viduryje duobutę, į ją sukrėkite kreminį sūrį, gerai išplaktą kiaušinį, razinas bei banano tyrę. Viską po truputį išmaišykite.
  • Tešlą sukrėskite į kepimo formą, šaukštu išlyginkite būsimo pyrago viršų ir pašaukite. Kepkite 40 – 45 minutes.
  • Paruoškite sirupą: sumaišykite 115 g cukraus pudros kartu su trimis arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
  • Paruoškite cukraus pudros užpilą pyrago viršui: sumaišykite 115 g cukraus pudros su dviem šaukšteliais žaliosios citrinos sulčių.
  • Kai pyragas iškeps, atvėsinkite jį dešimčiai minučių, o tada išimkite iš kepimo formos. Pyrago dugną apliekite sirupu ir palaukite, kol jis susigers. Tada apverskite ir apipilkite pyrago viršų užpilu, apibarstykite tarkuota žaliosios citrinos žievele ir padėkite į šiltą orkaitę 5 minutėms, kad išgaruotų nereikalingas skystis ir užpilas sukietėtų.
  • Jei turite noro, viršų galima dekoruoti džiovintais bananais, žaliosios citrinos sultis bei žievelę keisti apelsino sultimis bei žievele, o razinas – džiovintais smulkintais abrikosais.

Notes

  • Įvertinimas: 10/10
  • Sudėtingumas: Nesunku, tačiau šiek tiek užtruksite.
  • Šaltinis: Receptą radau knygoje “Puddings”, 2000, 13-jame puslapyje.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: