Go Back
+ servings
Salotos su pupelėmis, paprikomis ir morkomis žiemai

Salotos su pupelėmis, paprikomis ir morkomis žiemai

Karolina Puodžiūtė
Česnakai ir čili pipirai salotoms suteikia malonios pikantiškos natos.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients
  

Instructions
 

  • Iš anksto pamirkykite pupeles 10-12 valandų. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir virkite, kol pupelės išvirs. Jokiu būdu nepervirti.
  • Pomidorus ir papriką supjaustykite mažais gabalėliais, o svogūnus ir čili – mažesniais gabalėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Įkaitinkite aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Lengvai pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir pakepinkite kelias minutes.
  • Suberkite paprikas ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Sudėkite pomidorus ir troškinkite, kol išsiskirs jų sultys.
  • Įpilkite cukraus ir druskos. Suberkite pupeles, išmaišykite. Virkite 20-30 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles ir suberkite į salotas, supilkite acto esenciją. Po 5 minučių nukelkite nuo ugnies.
  • Sudėkite salotas į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Atvėsus laikyti vėsioje vietoje.

Notes

  • Vitaminai: B1 (tiaminas), B6, folio rūgštis.
  • Mineralai: geležis, magnis, kalis, cinkas.
Šios maistinės medžiagos randamos pupelėse, padeda palaikyti širdies sveikatą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir gerina virškinimą.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: