Salotos su pupelėmis, paprikomis ir morkomis žiemai
Karolina Puodžiūtė
Česnakai ir čili pipirai salotoms suteikia malonios pikantiškos natos.
Prep Time 20 minutes mins
Cook Time 40 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Neleisk ekranui užmigti!
Iš anksto pamirkykite pupeles 10-12 valandų. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir virkite, kol pupelės išvirs. Jokiu būdu nepervirti. Pomidorus ir papriką supjaustykite mažais gabalėliais, o svogūnus ir čili – mažesniais gabalėliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Įkaitinkite aliejų puode arba gilioje keptuvėje. Lengvai pakepinkite svogūną, suberkite morkas ir pakepinkite kelias minutes.
Suberkite paprikas ir maišydami pakepinkite kelias minutes. Sudėkite pomidorus ir troškinkite, kol išsiskirs jų sultys.
Įpilkite cukraus ir druskos. Suberkite pupeles, išmaišykite. Virkite 20-30 minučių ant vidutinės ugnies.
Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles ir suberkite į salotas, supilkite acto esenciją. Po 5 minučių nukelkite nuo ugnies.
Sudėkite salotas į sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Atvėsus laikyti vėsioje vietoje.
- Vitaminai: B1 (tiaminas), B6, folio rūgštis.
- Mineralai: geležis, magnis, kalis, cinkas.
Šios maistinės medžiagos randamos pupelėse, padeda palaikyti širdies sveikatą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir gerina virškinimą.