Šis troškinys – tikras gelbėtojas užimtoms dienoms. Jis paruošiamas greitai, yra sotus ir labai skanus! Minkštos bulvės, sultingos dešrelės ir kreminis pomidorų-grietinės padažas – viskas vienoje keptuvėje. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o ingredientus greičiausiai jau turite savo virtuvėje.
Bulves nuskusti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pavirti apie 15 minučių.
Tuo tarpu keptuvėje pakepinti smulkintus svogūną ir česnakus, sudėti žirnelius, miltus, pomidorų pastos ir dar šiek tiek pakepinti.
Maišant supilti sultinį, įdėti grietinės ir taip paruošti vienalytį pasažą.
Tuomet sudėti pjaustytas dešreles ir virtas bulves, viską dar šiek tiek pakaitinti, kol sušils dešrelės.
Patiekti su smulkintais žalumynais.Paprasta, greita ir labai skanu 🙂
Notes
Dažniausiai užduodami klausimai:
Ar galiu naudoti kitokias dešreles? Taip, galite rinktis vištienos, kalakutienos ar net rūkytas dešreles, tačiau jų skonis gali šiek tiek pakeisti patiekalo charakterį.
Kuo galima pakeisti pomidorų padažą? Vietoje pomidorų padažo galite naudoti pomidorų tyrę ar net smulkintus konservuotus pomidorus, tačiau tekstūra gali būti mažiau tiršta.
Ar būtina naudoti grietinę? Jei neturite grietinės, ją galima pakeisti graikišku jogurtu, tačiau įmaišykite jį tik troškiniui atvėsus, kad nesutrauktų.
Ar galima naudoti šviežius žirnelius vietoje šaldytų? Žinoma, švieži žirneliai taip pat puikiai tiks, tačiau jie gali reikalauti kiek ilgesnio paruošimo laiko.
Kaip troškinį laikyti ir pašildyti? Troškinį galite laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Prieš pašildant, įpilkite truputį vandens ar sultinio, kad padažas atgautų savo kreminę konsistenciją.