Go Back
+ servings
Bulvių troškinys su dešrelėmis

Sotus bulvių ir dešrelių troškinys

Karolina Puodžiūtė
Šis troškinys – tikras gelbėtojas užimtoms dienoms. Jis paruošiamas greitai, yra sotus ir labai skanus! Minkštos bulvės, sultingos dešrelės ir kreminis pomidorų-grietinės padažas – viskas vienoje keptuvėje. Puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, o ingredientus greičiausiai jau turite savo virtuvėje.
4 | 1 įvertinimas
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 4 asmenims
Alergenai
Glitimo turintys javai

Ingredients
  

Instructions
 

  • Bulves nuskusti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pavirti apie 15 minučių.
  • Tuo tarpu keptuvėje pakepinti smulkintus svogūną ir česnakus, sudėti žirnelius, miltus, pomidorų pastos ir dar šiek tiek pakepinti.
  • Maišant supilti sultinį, įdėti grietinės ir taip paruošti vienalytį pasažą.
  • Tuomet sudėti pjaustytas dešreles ir virtas bulves, viską dar šiek tiek pakaitinti, kol sušils dešrelės.
  • Patiekti su smulkintais žalumynais.
    Paprasta, greita ir labai skanu 🙂
    Bulvių troškinys su dešrelėmis

Notes

Dažniausiai užduodami klausimai:

  • Ar galiu naudoti kitokias dešreles? Taip, galite rinktis vištienos, kalakutienos ar net rūkytas dešreles, tačiau jų skonis gali šiek tiek pakeisti patiekalo charakterį.
  • Kuo galima pakeisti pomidorų padažą? Vietoje pomidorų padažo galite naudoti pomidorų tyrę ar net smulkintus konservuotus pomidorus, tačiau tekstūra gali būti mažiau tiršta.
  • Ar būtina naudoti grietinę? Jei neturite grietinės, ją galima pakeisti graikišku jogurtu, tačiau įmaišykite jį tik troškiniui atvėsus, kad nesutrauktų.
  • Ar galima naudoti šviežius žirnelius vietoje šaldytų? Žinoma, švieži žirneliai taip pat puikiai tiks, tačiau jie gali reikalauti kiek ilgesnio paruošimo laiko.
  • Kaip troškinį laikyti ir pašildyti? Troškinį galite laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Prieš pašildant, įpilkite truputį vandens ar sultinio, kad padažas atgautų savo kreminę konsistenciją.
mitybos planai
Tried this recipe?Let us know how it was!

Rekomenduojame pasigaminti: